8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Organları vasiyeti üzerine bağışlandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir lise öğrencisinin organları vasiyeti üzerine bağışlandı. 

Mide bulantısı şikayetiyle kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nden durumunun ciddi olması üzerine Bursa'daki Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ersel Kaynak (17), 10 gün süren ölüm kalım savaşına yenik düştü. 

Ölmeden önce organlarının bağışlanmasını vasiyet eden gencin son isteği yerine getirildi. Beyin ölümü gerçekleşen lise 4. sınıf öğrencisi Kaynak'ın ailesi yaşadıkları acıya rağmen oğullarının vasiyetini yerine getirerek çocuklarının organlarının bağışlanmasını istedi. 

Kaynak ailesinin 3 çocuğundan en büyüğü olan ve babası tarafından vasiyeti yerine getirilen İnegöl Nuh Mete Küçükçalık Lisesi son sınıf öğrencisi Ersel Kaynak'ın organları, organ nakil koordinatörü Dr. Ali Aydın ve ekibi tarafından alındı. Liseli gencin kalbi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, böbrekler, karaciğer ve korneaları da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde organ bekleyen uygun hastalara nakledilecek. 

Bir temizlik şirketinde çalışan baba Halil Kaynak, 11 yaşında özürlü bir kızı olduğunu belirterek, "Hayır olması için böyle bir karar aldık. Oğlum ölmeden önce, annesine organlarının bağışlanmasını vasiyet etmişti. Onun isteğini yerine getirdik. İnşallah bu hayrımızın karşılığında özürlü kızımız da derman bulur ve iyileşir. Daha önce kardeşimin çocuğunun da böbrek yetersizliği vardı. Kardeşim de ona böbreğini vererek iyileşmesini sağlamıştı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 18:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?