7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek

Bursa'da geçirdiği kalp krizinden dolayı beyin ölümü gerçekleşen Nükhet Şenel'in vasiyeti gereği organları bağışlandı. Şenel'in karaciğeri, 2 böbreği ve korneası 3 kişiye hayat verecek. Özel Bahar Hastanesi'ne gelen özel ekipler, organları nakledilmek üzere götürdü. 

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Küçük Kumla beldesinde yaşayan Nükhet Şenel (48) geçirdiği kalp krizi sonrasında Gemlik İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Ardından beyin kanaması geçiren Şenel'in sevk edildiği Özel Bahar Hastanesi'nde yapılan müdahelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Nükhet Şenel'in sağlığında 'organlarımı bağışlayın' vasiyetinde bulunduğunu söyleyen aile yakınları, Özel Bahar Hastanesi yetkililerine organlarının bağışlanmasını iletti. Şenel'den özel bir ameliyatla alınan karaciğer, 2 böbrek, bir kornea 3 kişiye hayat verecek. Karaciğer Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören bir kişiye nakledilmek üzere özel bir ekiple Ankara'ya götürüldü. Kornea ve böbrekler ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören kişilere nakledilecek. 

Hastanın perşembe günü göğüs ağrıları şikayetiyle Gemlik Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu belirten Özel Bahar Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Berrin Altınören, "Hastanede kalp krizi teşhisi konulduktan sonra hasta bize bize sevk edildi. Hasta bize geldiğinde solunum fonksiyonları yerinde idi ama, tam olarak bilinci açık değildi. Kardiyoloji kliniği tarafından gerekli müdahale yapıldıktan sonra yoğun bakım ünitesine alındı." dedi. Hastanın daha sonra nöröloji, beyin ve kardiyoloji kliniği tarafından devamlı takip edildiğini belirten Dr. Berrin Altınören, "Ardından çekilen tomografilerde beyin kanaması tespit edildi. Ardından hastada beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine aileyle görüşülerek organlarının bağışlanması konusunda gerekli işlemler başlatıldı" dedi. 

Hasta yakınlarından abisi Bülent Şenel, Nükhet Şenel'in sağlığında organlarının bağışlanması için kendilerine vasiyet ettiğini belirterek, "Kardeşim organlarının bağışlanması için bize vasiyet etmişti. Biz de vasiyetini yerine getirerek bağışladık. Kardeşimiz bundan sonra başka hayatlarda yaşayacak" dedi. 

Nükhet Şenel'in ablası Meral Kapaç, kardeşinin SSK emeklisi olduğunu ve organ bağışını her zaman desteklediğin belirterek, "Bu nedenle "ben ölürsem organlarımı bağışlayın abla" diye bana vasiyet etmişti. Ben de kardeşlerime söyledim ve hastane yetkililerine başvurarak organların bağışlanmasını sağladık. Üzgünüz ama kardeşimizin vasiyetini güzel bir davranışla yerine getirdiğimiz için de o derece mutluyuz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 15:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?