8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Orhaneli Karagöz Şenliği başlıyor

Geleneksel olarak düzenlenen Orhaneli Karagöz Kültür Şenliği, bu yıl 17. kez gerçekleştirilecek. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, yöre halkının büyük katılım göstermesi beklenen şenliğe, bütün Bursalıların davetli olduğunu belirtti. 

Orhaneli’nin simgesi haline gelen ve her yıl büyük bir coşkuya sahne olan Karagöz Kültür Şenliği, 20 Haziran Cuma günü başlayacak ve 3 gün boyunca çeşitli etkinlik ve gösterilerle devam edecek. 

Kentimizin en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen şenliğe bütün Bursa halkını beklediklerini söyleyen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Daha önceki senelerde de olduğu gibi birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi açısından önemi bulunan bu şenliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Halkımızın örf ve adetlerini yansıttığımız Karagöz Kültür Şenliği, sadece Orhanelili vatandaşlarımızın değil bütün Bursalı halkımızın ortak şenliğidir. Doyasıya eğlenmek ve bir arada hoşça vakit geçirmek isteyen tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

EBRU GÜNDEŞ ŞARKILARIYLA ŞENLİĞE RENK KATACAK

Çeşitli yörelerden folklor gösterilerinin sergileneceği şenlikte, resim ve şiir yarışmalarının yanı sıra mehter ve gölge oyunu gösterileri de yapılacak.
Sunuculuğunu Yeliz Yeşilmen’in yapacağı şenlikte sahneye çıkacak isimlerin başında ünlü sanatçı Ebru Gündeş geliyor. Birbirinden güzel parçalarını Orhaneli Karagöz Şenliği’ne katılacak vatandaşları için söyleyecek olan Ebru Gündeş’in yanı sıra Jale Parıltı ve Popstar Yarışmasının güçlü seslerinden Harun da en güzel şarkılarını şenliğe katılanlar için seslendirecek.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 10:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?