8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Orhaneli'ne yeni termal tesis

Bursa'nın Orhaneli ilçesine Sadağ Kanyonu'ndan alınacak sıcak su ile yeni bir termal tesis yapılacak. 2 milyon YTL'ye mal olması planlanan tesiste 48 apart ev ve iki hamam bulunacak.

Orhaneli ilçesinde bulunan Sadağ Kanyonu'ndan alınacak sıcak su ile 5 kilometre uzaklıktaki araziye termal tesis yapılacak.

İl Özel İdaresi tarafından 1,5 yıl önce özel bir müteşebbise kiralanan sıcak su kanyondan alınarak 50 dönüm arazi üzerinde kurulacak tesise akacak. 48 apart ev ve iki hamamın yapılacağı tesiste yüzme havuzları ve kafeteryalar da yer alacak.

Orhaneli'nin yeni bir vizyon kazanacağını ifade eden işletmeci Mehmet Aslan, "Yıllardır böyle bir projeyi hayata geçirmek istiyordum. Muhteşem güzelliğe sahip Sadağ Kanyonu'nun yakınlarındaki arazime tesis kurarak bu bölgeyi turizm açısından değerlendirmek istiyorum. Kanyondan alınan sıcak su numuneleri GATA ve İl Sağlık Müdürlüğü'nde analiz ettirildi. Elde edilen veriler mineral açısından çok zengin çıktı. Tesisin projeleri çizildi. En kısa zamanda inşaatlar başlayacak. Şu anda ishale hattı çekiliyor. 2 yıl içerisinde tesisi hayata geçireceğiz. Yapacağımız tesis sayesinde yılda binlerce kişinin gezmeye geldiği kanyona ilgiyi daha da arttıracağız. Bölgeye zararımız değil, yararımız olacak" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 11:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?