7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Orhangazi dalış merkezi oluyor

Orhangazi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sosyal ve eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere Yerel Gündem 21'e tahsis edilen Gölyaka İlköğretim Okulu binası ile lojmanı, Orhangazi Su Altı Topluluğu Okulu (ORSAT) oluyor.


İlköğretim okulu binası ve lojmanın yerine açılacak olan Su Altı Topluluğu Okulu ocak ayında faaliyete başlayacak. Marmara Bölgesi’nin dalgıç ihtiyacını karşılayacak olan okul, hem arama kurtarma hem de tatlı su dalışları için sertifikalı dalgıç yetiştirecek. Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Kenan Özkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Gölyaka İlköğretim Okulu binası ile lojmanı Yerel Gündem 21 tarafından Orhangazi Yelken Kulübü Su Sporları Derneği’ne dalgıç eğitimi verilmek üzere geçici olarak devredildi. Okulun ocak ayının sonunda açılması planlanmakta. Okulun Orhangazi Belediyesi ve işadamlarının katkılarıyla restorasyonu tamamlanacak" dedi.


Ocak ayı sonunda açılması planlanan okulda, Değirmendere Sualtı Topluluğu'nun (DESSAT) desteği ile amatör ve profesyonel dalgıçlar yetiştirilmesi, cankurtaran kurslarının verilmesi, Marmara Bölgesi’nde boğulma vakalarında arama kurtarma faaliyetlerine destek verilmesi hedefleniyor.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 14:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?