8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Orhangazi Zeytin Festivali sona erdi

30. Orhangazi Zeytin Festivali sona erdi. 

Hafta boyunca çeşitli etkinlikler ve yarışmalarla kutlanan Zeytin Festivali'nin son gün programı renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Festival kutlama programı sonunda gerçekleştirilen ve köy ve beldelerin hazırladığı 'Köy Kervan Geçiş Yarışması' büyük ilgi gördü. 

Festivalde Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği ile Orhangazi Belediyesi ekipleri birer gösteri yaptı. Festivalde konuşma yapan protokol mensuplarının ortak görüşü ise bölge zeytininin gerektiği kadar tanıtılamadığı yönündeydi. 

Bursa İl Tarım Müdür Vekili Mehmet Ali Koçkaya, Orhangazi bölgesinde yetişen zeytinin kalitesine vurgu yaptı. Bölgede her yıl ortalama 30 bin ton zeytin hasadı gerçekleştiğini söyleyen Koçkaya, bölgede yetişen zeytinin Türkiye'nin hatta dünyanın en kaliteli zeytini olduğunu söyledi. 

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz ise Orhangazi Zeytin Festivali'nin geçen yıllara nazaran daha kapsamlı yapıldığını belirterek, "Gelecek yıldan itibaren zeytinde en fazla satış ve ihracat yapan tüccarlarımızı da ödüllendirmek ve Orhangazi bölgesindeki tüm zeytin tüccarlarının da birleşerek, güç birliği yaparak tek bir şirket çatısı altında toplanmalarını tavsiye ediyorum" dedi. 

Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da, bölgede yetişen zeytinin dünyanın en kaliteli zeytini olduğuna işaret etti. Törenlere katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, ekonomik krize dikkat çekerek, bu kritik dönemi en az zararla atlatmak zorunda olduklarını dile getirdi. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel de, üreticiye sahip çıkılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?