7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ormanda üretim tatbikatı

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü, 2009 yılı üretim sezonunu açtı. 

Başarılı bir yangın sezonun ardından açılan üretim mevsiminde teknik bilgilerin tazelenmesi, üretim hatalarının ve iş kazalarının önlenmesi için tatbikat yapıldı. Tatbikat, Orhaneli ilçesine bağlı Çatak köyü ormanlarında yapıldı. Tatbikata Orman Bölge Müdürü Ali Girgin'in yanı sıra çok sayıda işletme ve şube müdürü ile ormancılar katıldı. 

Bölge Müdürü Ali Girgin, ‘’Ormanlarda devamlılığın sağlanmasının yanında, piyasanın talep ettiği kalite ve miktarda üretim yapmak asli görevlerimizdendir. Bu üretim çalışmalarında standartlara dikkat etmek, iş kazalarına mahal vermemek ve yeni teknikleri uygulayarak öğrenmek hedefleniyor. Tatbikatın çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi. 

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu da, ‘’Bölge olarak başarılı bir yangın mevsimi geçirdik, 16 orman yangınında kayda değer bir ağacımız yanmadı. Yangın mevsiminde başarılarından dolayı başta teknik personel olmak üzere tüm memur ve işçilerimize teşekkür ediyorum. Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan halkı orman yangını hususunda çok titiz" dedi. 

Tatbikatta ağaç kesim teknikleri, standartlara göre boylama, depolama ve istif işlemleri uygulamalı olarak personele gösterildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:56:49
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 16:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?