7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ormankadı köyüne leylek yuvası

Uluslararası Leylek Dostu Köyler Projesi kapsamında 2004 yılından bu yana sürdürülen çalışmaların 12. durağı, Mustafakemalpaşa'nın Ormankadı köyü oldu.

6 adet leylek platformunun monte edildiği köyde adeta şenlik havası esti. Köyde her yaştan insanın destek verdiği programda konuşan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Arıcı, ''Uluabat Gölü ve Bursa çevresi hızla büyüyen bir çevre tehlikesiyle karşı karşıya. Projemiz bu tehlike kasırgasının önünde sadece bir kalkan görevi görmektedir. Bursa halkı ve tüm yetkililer el ele vererek, Uluabat Gölü ve çevredeki su havzalarını korumak için etkili olmalıyız. Bursa'nın en az 50 yıllık geleceğini çok iyi hesaplamalıyız'' diye konuştu.

Arıcı, Bursa ve çevresinde yaşanan leylek ölümlerini asgariye indirmek için hayata geçirilen '' Leylek Dostu Köyler Projesi'' yıllar geçtikçe çevreci kimliğinin ötesinde sosyal, kültürel, ekonomik ve tanıtım fonksiyonlarını da üstlenerek, uluslararası çevre arenasında başarıyla yerini aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Ormankadı İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra köylüler yuvaları hazırladı. Minik öğrencilerin babaları ve dedeleriyle birlikte özenle hazırladıkları 6 adet leylek yuvası içindeki çeşitli direklere alkışlar arasında monte edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 17:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?