7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ormanları 'Sincap Timi' koruyacak

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan kros motorlu "Sincap Timi", ormanları her türlü olumsuzluktan korumak için görev yapacak. 

Yaklaşık 761 bin hektarlık olan üzerinde 32 kros motoru ile görev yapacak olan tim, kaçak orman kesimi, hayvan otlatma, orman kenarlarındaki bahçelerin temizliği, orman yangınları gibi konulara müdahale edecek Daha önce orman koruma memurlarının kendi imkanları ile aldığı motosikletlerle yapılan kontrollerin bugünden itibaren son model kros motosikletlerle yapılacağını söyleyen Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, "Daha önce 12 tane olan motosikletli eleman sayımızı bugün 32'ye çıkardık. Bu sayede orman muhafaza memurlarımızın orman yangınlarına veya kaçak kesime müdahelesi daha seri hale gelecektir" dedi. 

2007 yılının çok sıcak ve kurak geçtiğini söyleyen Girgin, "95 orman yangını en az zayiatla atlatıldı. 386 hektar orman kül oldu. Son on yılda yanan orman miktarı 5 bin hektardır. Bu alanın yarıdan fazlası 2000 yılındaki Orhaneli Termik Santrali'nde bulunan TEDAŞ trafosunun patlaması sonucu çıkan yangındır. Bu da yangınlarda elde ettiğimiz başarıyı gösterir" dedi. 

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 milyon 400 bin YTL harcanarak orman yangınlarına müdahale filosuna 7 arazöz, 1 treyler, 1 su tankeri, 1 karavan ilave edildi. Bu sayede Bursa Yalova ve Bilecik'i kapsayan bölgede çıkacak muhtemel orman yangınında 33 arazöz, 7 dozer, 7 grayder, 2 treyler, 1 tanker, 1 karavan, 10 su tankı ve 32 motosikletli orman muhafaza memuru ile müdahale edilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 15:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?