7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ortaköy Kervansarayı restore ediliyor

Bursa'da tarihi İpekyolu üzerinde günümüze kadar ayakta kalan Ortaköy Kervansarayı restore edilerek, tarihi bir kültür merkezine dönüştürülüyor. Çevre düzenlemesi ve son rütuşları yapılan tarihi yapının restorasyonu yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanacak. 

İnegöl ilçesine 7 kilometre uzaklıkta Ortaköy'de bulunan 700 yıllık kervansaray, defineciler ve mantar yetiştiricilerinin inanılmaz tahribatlarına rağmen, ayakta durmayı başardı. Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl restorasyon ihalesi yapılan tarihi kervansaray tamamlanma aşamasına geldi. 750 bin YTL'ye mal olan restorasyon çalışmaları sayesinde yeniden hayat bulan 6 asırlık kervansaray, kültür merkezi olarak hizmet verecek. Isıtmasından aydınlatmasına kadar her türlü detayın dikkate alındığı kervansarayın yapılacak çevre düzenlemesi ile son rütuşların tamamlanmasıyla yaklaşık 1 ay içerisinde restorasyon işlemlerinin sona ermesi planlanıyor. Yepyeni bir görünüme kavuşan tarihi mekan, öğrenciler ve meraklı vatandaşlar tarafından da ziyaret ediliyor. 

3 CAMİ DAHA GELECEK AY TAMAMLANIYOR 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Yalova-Altınova, Yenişehir ve Osmangazi ilçelerinde restore edilen 3 caminin daha 1 aya kadar tamamlanacağını belirtti. Yetkililer, geçtiğimiz yıl restorasyonuna başlanan Altınova'daki Hersekzade Ahmet Paşa, Yenişehir Yarhisar köyündeki Orhangazi ve Osmangazi ilçesindeki Veled-i Embiya camilerinin tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 15:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?