8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Osmangazi Belediyesi örnek olacak

Osmangazi Belediyesi Avrupa Birliği Bürosu, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde yerel yönetimlerin de rol almasına örnek olacak önemli bir projeye imza attı. 

'İsveç-Türkiye Belediyeleri Katılımcı Bütçe işbirliği projesi', 193 bin 62 euro bütçesiyle Bursa'da yerel yönetimlerin bugüne kadar kabul görmüş en yüksek bütçeli projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Proje, AB Sivil Toplumu Geliştirme Şehirler ve Kentler Hibe Programı'nca finanse ediliyor. Ankara'da, Hazine Müsteşarlığı'na bağlı Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde ortaklık dosyasına imza atan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, 16 ay sürecek olan projenin ortakları arasında Ankara Altındağ Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Bursa Nilüfer Belediyesi ile İsveç Umea Belediyesi'nin yer aldığını söyledi. Osmangazi Belediyesi'nin pek çok alanda olduğu gibi bu konuda da Türkiye'deki diğer belediyelere öncülük ettiğini dile getiren Altepe, "Projenin asıl amacı, kültürler arası diyaloğu sağlamaktır. Proje, karşılıklı personel değişimine, personele İsveç ve Türk kültürlerini tanıtmaya, kültür geceleri düzenlemeye ve halka yönelik çeşitli çalışmalara yer veriyor. Projenin bir diğer amacı da halkın oy kullanmak dışında yönetimde söz sahibi olmasını sağlamak. Halkın önceliklerine yer vermeyi hedefleyen proje kapsamında çeşitli anket çalışmaları yapılacak. Projenin Türkiye'ye, AB üyeliği sürecinde olumlu katkıları olacak" dedi. 

Biri Türkiye'de, biri de İsveç'te olmak üzere iki hazırlık toplantısı yapılacağını açıklayan Altepe, "Projenin 4. ayında açılış konferansı ve semineri gerçekleştirilecek. Her belediyede proje uygulama ekibi oluşturulacak, ekip bir başkan yardımcısı, 2 meclis üyesi, 2 müdür, 1 belediye koordinatöründen oluşacak. Proje kapsamında 2 bin 500 personele eğitim verilecek. Karşılıklı kültür geceleri düzenlenecek, mahallelerde anket çalışmaları yapılacak ve 16 ay sonunda kapanış semineriyle proje tamamlanacak. Projenin ardından bir final kitapçığı basılacak. Katılımcı Bütçeleme uygulaması projedeki belediyelerin 2010 yılı bütçelerine yansıtılması hedefleniyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?