7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Osmangazi kurbana hazır

Osmangazi Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların herhangi bir sıkıntıyla karşılamamaları için kurbanlık satış ve kesim noktalarıyla ilgili gerekli düzenlemeleri tamamladı. 

Bu yıl kurbanlık satış noktası olarak belirlenen Panayır, Soğanlı, Yunuseli ve Dikkaldırım mahallelerinde vatandaşa kolaylık sağlayacak tüm düzenlemeler yapıldı. Kurban pazarlarında düzenlemelerin ardından da satışlar başladı. 

Kurbanlık kesim noktaları için ise büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere farklı noktalar belirlendi. 

Büyükbaş hayvan kesimi için belirlenen Soğanlı ve Yunuseli bölgelerine demonte kesim istasyonları kuruldu. Seri ve hijyenik şartlarda kurban kesim imkanı sağlayan bu istasyonlarda bayramın ilk üç günü büyükbaş kurbanlık kesimi yapılacak. Büyükbaş kurbanlıklarını bu noktalarda kestirecek olanların, Soğanlı ve Yunuseli muhtarlıklarından sıra numarası almaları gerekiyor. İl Kurban Kesim Komisyonu kararı gereği istasyonlarda büyükbaş hayvanların kesimi için bayramın birinci günü 150 YTL, 2. ve 3. günü için ise 75 YTL fiyat belirlendi. Küçükbaş hayvan kesimi ise Alacahırka Pazaryeri, Merinos Stadyumu altı, Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğü yanı, Dikkaldırım SSK altı, Yeni Karaman Orta Sokak'ta yıkama istasyonunda yapılabilecek. 

Bayram süresince Osmangazi Belediyesi Temizlik işleri ekiplerinin görev başında olacağını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kurban Bayramı'nın kültürümüzde önemli bir yeri var. Biz Osmangazi Belediyesi olarak Kurban Bayramı'nın vatandaşlarımız açısından sorunsuz geçmesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Vatandaşlarımız tüm hazırlıkları yapılan alanlarda kurbanlarını kesebilirler, böylece daha temiz ve sağlıklı bir bayram geçirmiş oluruz" diye konuştu.
Satış Yerleri: Soğanlı, Yunuseli, Panayır ve Dikkaldırım. Kesim Yerleri: Dikkaldırım SSK altı (Küçükbaş). Merinos Stadyumu altı (Küçükbaş). Alacahırka Pazaryeri (Küçükbaş). Yenikaraman Orta Sokak (Küçükbaş). İl Milli Eğitim Md. yanı (Küçükbaş). Yunuseli Sabit Pazar yeri (Büyükbaş). Soğanlı Sabit Pazar Yeri (Büyükbaş). Kesim Ücretleri : Büyükbaş hayvan kesimi 1. gün 150 YTL, 2. ve 3. gün 75 YTL.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 12:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?