7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Osmangazi şenlikleri başlıyor

 Osmangazi Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştireceği “Osmangazi Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri” yaklaşık 5 bin öğrenciye 27-28-29 Mayıs 2008 tarihlerinde eğitici, keyifli ve renkli bir organizasyon sunacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek, Pınarbaşı Parkı’nda düzenledikleri basın toplantısında şenlik hakkında bilgi verdi.

Şenlikte turnuvalar düzenlenecek, öğrencilerin küçük yaşlarda sosyal ortamlara girmeleri sağlanacak ve engelli öğrencilere de bu imkanlardan yararlanma fırsatı sunulacak. Böylece kazanmanın esas amaç olmayacağı organizasyonda herkes ödüllendirilecek. Toplam üç gün sürecek şenlikte sanat ve spor faaliyetleri gerçekleştirilecek. Etkinlikler 27 Mayıs 2008 Salı günü tophane meydanından Pınarbaşı’na yapılacak olan kortej yürüyüşüyle başlayacak. İlk gün etkinlikleri Pınarbaşı Parkı’nda gerçekleştirilecek. Şenlikler boyunca yaklaşık 20 okul farklı alanlarda gösteriler sunacak. 28-29 Mayıs 2008, tarihlerinde ise şenlikler Yeni Karaman Ziraat mesire alanına taşınacak.

Altepe, “Şehirde sanat ve spor faaliyetlerini hareketlendirmek istiyoruz. Bunun için her gün kentin farklı noktalarında pek çok organizasyon gerçekleştiriyoruz. Gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri başlıca hedefimiz. Donanımlı kuşaklar yetiştirmek istiyor, bu kuşakların gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını istiyoruz” dedi.

Zeyrek ise, “Felsefemiz ömür boyu eğitim. Spor, kültür ve sanatı yaşatmak ana ilkemizdir. Türk gençliğine fırsat verildiğinde başarılı olacaklarına güvenimiz tamdır” dedi.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 15:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?