7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Osmangazi Tarihi Kent Koşusu başlıyor

Bursa'da Osman Gazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamında organize edilen 3. Uluslararası Bursa Osman Gazi Tarihi Kent Koşusu'nun hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi. Osmangazi Belediyespor koordinatörlüğünde yapılacak koşunun başvuruları 12 Nisan'da başlayacak. 

Geçen yıl bini aşkın sporcunun katıldığı tarihi kent koşusunun 3'ncüsü 20 Nisan'da yapılacak. Yarı marathon ve Halk koşusu olmak üzere iki kategoride yapılacak koşuda parkur uzunlukları yarı maraton için 21 bin 100, halk koşusu içinde 4 bin 132 metre olarak belirlendi. 20 Nisan 2008 Pazar günü saat 10:00 'da başlayacak koşu sırasında halkoyunları ekipleri, bando takımlarının gösterileri mehteran takımı gibi çeşitli etkinliklerde yapılarak, koşunun karnaval havasında geçmesi planlanıyor. Yurt içi ve yurt dışından katılımların yüksek olacağı düşünülen koşuya bu yıl geçen yıldan daha çok yarışmacının katılması bekleniyor. Saltanat Kapı'dan başlayıp tüm tarihi mekanları içine alacak şekilde hazırlanan parkurlu yarış, Fetih Kapı'da sona erecek. Koşunun başvuruları 12 Nisan'da başlayacak ve 19 Nisan'da sona erecek. Koşuya katılmak isteyenler müracaatlarını osmangazimarathon.net internet adresinin yanı sıra Akpınar Kültür Merkezi, Osmangazi Belediyesi, Zafer Plaza, TKM, Kent Meydanı ve büyük alışveriş merkezlerinde oluşturulacak kayıt masalarından başvuru yapabilecekler. 

Tarihi koşunun koordinatörlüğünü üstlenen Osmangazi Belediyespor Başkanı Abdullah Karadağ, komite ekibiyle yaptığı toplantıda son hazırlıkları gözden geçirdi. Organizasyonun eksiksiz olması için aylardır hazırlık yaptıklarını ifade eden Karadağ, tüm vatandaşları tarihi koşuya beklediklerini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 17:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?