7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Osmangazi'de AKP'nin adayı

Osmangazi Belediyesi için Ak Parti'den aday adayı olan Emek Belediye Başkanı Yakup Aktaş, 3 dönemde beldesinde vatandaşlarla kurduğu insan öncelikli hizmet anlayışını Osmangazi'de Recep Altepe'den sonra sürdürmek için göreve talip olduğunu söyledi.

İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş'i ziyaret eden Yakup Aktuş, Emek'teki 27 bin seçmenden 20 binin kendisine destek verdiğini söyledi.

Osmangazi'de Başkan Recep Altepe'nin de insan odaklı hizmet eden bir anlayışa sahip olduğuna dikkat çeken Yakup Aktaş, "Ben Recep Altepe büyükşehire aday olduğu için bu görev talip oldum. Altepe, Osmangazi'de kalırsa adaylıktan çekilmeye hazırım. 3 dönemdir Emek'te yaptığım belediye başkanlığı görevimde insan odaklı hizmet anlayışı ile hareket ettim. Kapatılan beldemde 3 ayrı okulda kurulan sandıkların hepsinde açık ara fazla oy almam, Anadolu'nun değişik coğrafyalarından gelen hizmetleri aynı şekilde kucaklamamdan kaynaklanıyor. Dünyada her şeyin başı insandır. Ecdadımızın dediği gibi insanı yaşatki devlet yaşasın anlayışı ile insan öncelikle bir hizmet tarzım bulunuyor. Partimizin, bakan, milletvekili ve başkanlarının doğru kararı vermelerini istiyoruz. Emek Beldesinde kapatılacak belediyenin bu bölgede yapılacak hiçbir hizmeti eksik bırakmaz iken, bir çok tesis ve araç ile hiç borç bırakmadan Osmangazi'ye devredilece olması 3 dönemdir yaptığımız çalışmaların neticesidir" diye konuştu.

Kocaeli'de 6, Samsun ve Antalya'da beldelerin birleştirilerek 4 yeni merkez ilçe kurulmasına rağmen, Yunuseli'nden Geçit'e kadar olan bölgedeki 200 bin nufusa yeni bir ilçe belediyesi kurulmamasının bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Yakup Aktaş, "Ben Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinden birer belediye daha çıkartılarak daha optimal bir hizmete imkan sağlanacağına inanıyorum. Bugune kadar yapılmaması bugünden sonra bu idari yapılanmanın olmayacağı anlamına gelmiyor. Emek'te 3 dönemdir bütçeleme ve rasyonel verimlilik ile hizmet anlamında yaptığım insan odaklı hizmeti Osmangazi ilçesinde sürdürmek istiyorum. Recep Altepe büyükşehir için aday olmasaydı, siyasi hayatıma ara verecektim. Şimdi kendime güvenim ve vatandaşlarla olan yoğun diyolog ve hizmeti ön plana alan yaklaşımımla Osmangazi için talip oldum. Osmangazi ilçesinde yapabileceğim çok hizmetler olduğuna inanıyorum. Aday olmam halinde bu projelerimi de kamuoyu ile paylaşaağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 16:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?