8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Osmangazi'de kamulaştırma tam gaz

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, 5 yılda 70 milyon YTL'lik kamulaştırma yaptıklarını belirterek, kamulaştırılan 602 binanın yıkılıp yeni projelere imza atıldığını kaydetti.

Belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle halkın takdirini kazanan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, göreve geldiklerinde işe ilk olarak kamulaştırmalarla başladıklarını ifade etti.

Osmangazi'de hizmet etmenin kolay olmadığını ifade eden Altepe, "Osmangazi'de yapacağınız her proje kamulaştırmadan geçiyor. Bizde bundan dolayı kamulaştırmayla alakalı kolları sıvadık ve şu anda Büyükşehir Belediyesi'nden daha fazla kamulaştırma yaptık. Bu dönemde belediye tarihinin yaptığı kamulaştırmanın 25 katını yaptık. 5 yılda 70 milyon YTL kamulaştırma yaparak, 490 bin metre kare imarlı bölgede yer satın aldık. Bu arsalar üzerine tesisler yapıldı. İlk defa bir şehir merkezinde 378 bina yıkılarak bir meydan ve park yapılıyor yani Kamberler Tarih ve Kültür Parkı. Bunun Türkiye'de başka örneği yok. Biz Bursa'ya yapılması gerekenleri yaparken ilkleri de yapıyoruz. 205 tane yeni park yaptık. Birçok mahallede park için onlarca bina kamulaştırdık. 36 hizmet binası 25 sağlık ocağı 30 spor tesisi yaptık. 62 tarihi kültürel tarihi miras projemiz var. Belediye tarihinde bugüne kadar kamulaştırılıp yıkılan bina sayısı 72, biz ise göreve geldiğimizden bu yana 602 bina yıktık. Bu da ne kadar ciddi iş yapıldığını gösterir. Belediyelerin performansları yaptığı kamulaştırmalarla belli oluyor. Bu konuda belediye olarak geçmişi 20'ye katladık" dedi.

Altepe, şehirdeki ulaşım probleminin yapılan batçıklarla çözülemeyeceğini belirterek, mahallelerdeki ana arterlerde de kamulaştırma yapılıp trafiğin rahatlatılması gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 12:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?