7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Osmangazi'den 'Biz de varız' projesi

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21, toplumun engellilere, engellilerin de topluma intibak etmesi için “Biz de Varız” adlı yeni bir projeyi hayata geçirdi. 

Proje kapsamında Osmangazi ilçesine bağlı ilköğretim okullarında engellileri ve engelliliği anlatan bir sunum gerçekleştirildi. İlköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin, empati yeteneklerini geliştirmeleri ve engellilere karşı daha duyarlı olmalarını hedefleniyor. 

Osmangazi ilçesine bağlı ilköğretim okullarında bugüne kadar 26 ilköğretim okulunda toplam 26.000 öğrenciye ulaşıldı. Çocuklar tarafından büyük bir ilgi ile izlenen projede, çocuklar sahneye davet edilip, çeşitli oyunlara dahil ediliyor. Bu oyunlarla onlara bir parça da olsa engellilik duygusu yaşatılıyor. Daha sonra da mini bir anket yapılıyor. Bu anketle sunumun çocuklar üzerinde nasıl bir etki bıraktığı ölçülüyor. 

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, “Bugüne kadar engellilerle ilgili bir çok çalışma yaptık, yaklaşık bir buçuk yıl önce Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Danışma Merkezi, bir yıl önce de Türkiye’de bir ilk olan Engelliler Bakım Merkezimizi açtık. Şu anda hala restorasyonu süren ve çok kısa zamanda da açılışını gerçekleştireceğimiz Tarihi Muradiye Hamamı’nı da yine engellilere yönelik mesleki rehabilitasyon merkezi olarak faaliyete geçireceğiz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 17:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?