7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Osmangazi'den Bursa belgeseli

Tarihi mirasın ayağa kaldırılmasına büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, kentteki tarihi birikimi bir belgesele yansıtarak bu çalışmalarını taçlandırdı. 

Bursa’daki tarihi derinliği resmi tarih dışında bir dille anlatan belgesel, Bursa üzerine kafa yormuş üç önemli isme ithaf edildi. “A. Hamdi Tanpınar, Kazım Baykal ve Metin Sözen’e saygıyla” ifadesiyle sunulan belgeselin yönetmenliğini Hasan Özgen yaptı. 

"Sevdiğimiz Şeyler" adlı belgeselin galası ve ilk gösterimi dün akşam Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi değerlerin ortaya çıkarılması ve yaşatılmasında önemli bir noktaya geldiklerini söyledi. 

Hazırlanan belgeselin, bu değerlerin tanıtımı anlamında büyük bir işlev üstleneceğini kaydeden Altepe, “Tarihi değerlerimizi korumak için önce o değerleri tanımamız gerekli. Bunun için de gerek kitle iletişim araçlarını gerekse sinema gibi sanatsal mecraları kullanmak gerekiyor. Sevdiğimiz Şeyler Belgeseli, bu ihtiyaçtan yola çıkılarak hazırlandı. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. 

Törende hazır bulunan ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise, Bursa’nın yakın tarihinde yaşanan koruma uygulamalarını ve bugün gelinen noktayı anlattı. Bu süreçte Osmangazi Belediyesi’nin çok önemli bir görev üstlendiğini kaydeden Prof. Dr. Sözen, “Yaptıkları çalışmalar defalarca ödüllendirildi. Ama hiçbir ödül bu yapılan çalışmaların tam karşılığı değildir. Bu bir sevgi işidir. Sayın Başkanı ve ekibini kutluyorum” dedi. 

Belgeselin yönetmeni Hasan Özgen ise, Türkiye’de ilk kez denenen bir yöntemle Bursa belgeseli hazırladıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 17:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?