7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Osmangazi'nin örnek projeleri tanıtıldı

İngiltere’nin Liverpool kentinde gerçekleşen Eurocities Ortaklık Platformu Kültür Forumu toplantısında, Osmangazi Belediyesi'nin örnek projeleri tanıtıldı. 

Avrupa şehirlerinin kültür, ekonomi vb. alanlarda bir araya gelmesini, ortak çalışma içinde olmalarını sağlamayı, bu şehirler arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmeyi amaçlamayan EUROCITIES’in Kültür Forumu toplantısına Osmangazi Belediyesi’ni temsilen Başkan Vekili Rıfat Bakan ve AB Koordinasyon Merkezi’nden Ayşe Hacıoğlu katıldı. Üye 120 şehirden katılan temsilcilerin gerçekleştirilen örnek projeleri paylaştıkları toplantıda, Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Ben Kimim” ve “Tarihi Başkent Bursa’ya Yolculuk” adlı projeler sunuldu. 

Gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda, gençler tarafından hazırlanan, yürütülen ve gençlerin kimlik sorunlarının, toplumsal hayata katılımlarının ele alındığı bu projeler, toplantıya katılan temsilciler tarafından ilgiyle karşılandı. 

EUROCITIES, üye şehirler arasındaki bilgi ve fikirlerin paylaşması yönünde bağlantı sağlamak, tecrübeleri aktarmada aracı olmak, ortak problemleri analiz etmeyi sağlamak ve yenilik getiren çözümleri geliştirmede yardımcı olmak amacıyla 1986 yılında kuruldu. Tam üyeliği yalnızca AB üyesi devletlerinin elde edebildiği EUROCITIES’de Türkiye’den İstanbul ve Eskişehir ortak üye, Bakırköy (İstanbul), Pendik (İstanbul), Osmangazi (Bursa), ve Yalova ortak katılımcı olarak yer alıyor. Osmangazi bu birliğe 14-17 haziran 2007 tarihinde Dublin gerçekleştirilen toplantıda kabul edildi. İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleşttirilen EUROCITIES Kültür Formun’da Osmangazi Belediyesinin yapmış olduğu projeler büyük hayranlık uyandırmıştı. 

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 18:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?