7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Osmangazi'ye yeni kardeş

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi ile Kazakistan'ın Almaata vilayetine bağlı Kapşakay şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kapşakay Valisi Sergei Mihailoviç Zelensky arasında kardeş belediye protokolü imzalandı. Osmangazi Belediyesi, Kosova Mamuşa, Bulgaristan Kırcaali, Makedonya Üsküp Çayır, Bosna-Hersek Stavigrad, İsveç Umea, Kıbrıs Mehmetçik ve Bulgaristan Omurtak'tan sonra Kapşakay ile de kardeş belediye oldu. 

Başkan Altepe, makamında düzenlenen törende, Kapçakay'ın diğer kardeş belediyelerden farklı bir yanının bulunduğunu söyleyerek, "Kardeş Kazakistan'ın kardeş Kapçakay Belediyesi ile tarihi, kültürel ve sosyal açıdan önemli bağlarımız bulunuyor. Fakat ekonomik ilişkiler bugünkü süreçte daha ön palana çıkıyor" diye konuştu. 

Kapçakay Valisi Sergei Mihailoviç Zelensky ise, devlet programına göre eğlence merkezi niteliğinde 700 bin kişilik bir şehir inşa edildiğini, bu önemli projede Türk işadamlarının da yer almasını istediklerini belirtti. Zelensky , "Çin ile köklü ekonomik ilişkilerimiz var. Fakat ciddi sorunlar yaşıyoruz. Çin'in yatırımlarını asgariye indirmek istiyoruz. Türkler Almanya'yı inşa ettiler, Kazakistan'ın başkenti Astana'yı inşa ettiler. Kapçakay'a da Türk işadamlarının gelmesini istiyoruz. Osmangazi Belediyesi, Bursalı işadamlarının bu yönde yatırım gerçekleştirmesine, inşaatlarda yer almasına köprü görevi üstleniyor. Bunun için teşekkür ederiz" dedi.

Kapçakay heyeti BTSO başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa ziyaretlerde bulundu. Heyet, işadamlarıyla görüşmeler yaparak, Bursa'dan Kapçakay'a yatırımcı çekmeye çalıştı.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?