8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

OSYEG 21 Gençlik Meclisi toplandı

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 (OSYEG 21) Gençlik Meclisi’nin ikinci toplantısında konuşan OSYEG 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, herkesin çevresine “Belediye Başkanı ben olsam neleri değiştirirdim?” düşüncesiyle bakmasıyla yeni fikirlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. 

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi’nin toplantısı Elmasbahçeler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya meclis üyesi gençlerin yanında OSYEG 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan katıldı. Düzenlenen toplantıda, gençlerin fikirlerini ifade etmelerinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Bakan, “Gençlerimiz hemen her konuda düşünmeli ve düşüncelerini her fırsatta ifade etmeye alışık olmalılar. Böyle bir alışkanlık kazandıktan sonra yeni fikirlere ulaşma yolunda büyük bir adım atmış olacaklardır. Sizler fikirlerinizle, projelerinizle ve yaptıklarınızla yönetimlerin aldıkları kararlara etkide bulunabilirsiniz” dedi. 

Bakan, siyaset içerisinde, karar alma mekanizmalarını etkileyebilmenin son derece önemli olduğuna dikkati çekerek, ‘baskı guruplarının’ etkileriyle çok daha verimli kararlar alınabildiğini söyledi. Bakan, siyasi mekanizma içerisinde baskı grubu olarak adlandırılan derneklerin, örgütlerin ve kuruluşların son derece önemli olduğunu hatırlattı. 

Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi’nin 2’inci toplantısı gündemde olan maddelerin tartışılmasıyla devam etti. Toplantı tüzüğün okunması, gençlik meclisinin faaliyetlerinin sunumu, komisyon görevlendirilmesi ve karşılıklı fikir alışverişiyle devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:43:41
Güncelleme :28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?