8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Otobüs taşlayan taraftarlar adliyede

Bursa'da, Antalyaspor karşılaşması sonrası futbolcuları taşıyan kafileye taş atarak 2 otobüs ve bir polis otosunun camını kırdıkları iddia edilen 13 Bursaspor taraftarı gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, dün Bursaspor-Antalyaspor karşılaşması sonrasında polis konvoyları eşliğinde Bursa'yı terk eden Antalyaspor'un A Takımı ve PAF Takımı'nı taşıyan iki otobüs, Kültürpark metro istasyonu alt geçidinin duvarının arkasından bir grup fanatik Bursasporlu taraftar tarafından taş yağmuruna tutuldu. Antalyaspor'un iki otobüsünün camları kırılırken, atılan taşlardan bir polis aracı da hasar gördü. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Spor Güvenlik Büro Amirliği'ne ait aracın camı kırılırken olayın azmettiricileri olduğu iddia edilen M.N. (35), M.E. (37), ve H.Y. (27) ile birlikte taş attıkları iddia edilen G.A. (16), M.G. (16), İ.İ. (18), V.K. (17) R.Y. (25) Ş.K. (18), U.C.Ş. (18) T.T. (16) E.A. (18), O.H. (15) merinos polis karakolu ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan 5'inin yaşı küçük toplam 13 zanlı, 'mala zarar verme, kamu malına zarar verme, görevli memurun görevini engelleme, ve bu suçlara azmettirme' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, 'Biz terörist değil, Bursasporluyuz' diye konuştu. Zanlılardan çoğunun İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından idari olarak maça girmeme ve para cezalarının olduğu belirlendi. 

Olayı kınayan güvenlik güçleri, söz konusu taraftarların Bursa ve Bursaspor'a zarar verdiğini ifade ederek, gerçek Bursasporlu'ların Bursaspor'a destek vermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 19:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?