8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Otobüs taşlayan taraftarlara ceza

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Bursaspor-Antalyaspor maçı sonrasında rakip takım otobüsünü taşlayarak camlarını kıran taraftarlara bin 680 YTL para cezası ve 6 ay müsabakalardan men cezası verdi. 

Geçen hafta sonu Atatürk Stadyumu'nda oynanan Bursaspor-Antalyaspor maçı sonrasında konuk takımın otobüslerini taşladıkları tespit edilen taraftarlara bin 680 YTL para cezası ve 6 ay spor müsabakalarından men cezası verdi. İnegöl'de bir kız çocuğunun gözünden yaralanmasına sebebiyet veren Antalyasporlu taraftarlara ise cezanın İnegöl İlçe Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmesi kararlaştırıldı. 

Fanatizim sonucu patlayıcı, parlayıcı, yanıcı, yakıcı, kesici veya delici maddelerin kullanılmasının, şiddet ve düzensizliğin, kişilik haklarına, ailevi veya manevi değerlere yönelik hakaret, sövme ve aşağılayıcı slogan ve davranışların, kötü tezahüratın önlenmesine yönelik alınacak tedbirlerin görüşüldüğü kurulda, Antalyaspor A ve Paf takımını taşıyan otobüsleri taşladıkları belirlenen E.A, U.Ş, Ş.K, İ.İ, M.N, M.E ve H.Y, T.T, O.H, G.A, M.G ve S.K 5149 sayılı Kanuna muhalefet suçundan bin 680 YTL para cezası ve 6 ay Bursaspor müsabakalarını seyrinden men cezası ile cezalandırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 19:02:05
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 19:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan IP: 78.173.162.xxx Tarih : 5.12.2008 11:06:07

Ceza verilmesi güzel ama acaba verilen cezalan uygulanıyormu onu merak ediyorum. Adama müsabakadan men cezası verilmiş ama her maçta statta bu nasıl ceza anlamadım.