8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Otomatik sulama yolları ıslatıyor

Bursa'da, Yalova Yolu'nda orta refüjlere yerleştirilen otomatik sulama sistemlerinin yolları ıslatması sürücülere zor anlar yaşatıyor. 

Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Yolu'nda sıkıntılı bir süreçten sonra oturttuğu otomatik sulama sistemi, İzmir Yolu ve yeni tesis edilen Yalova Yolu'nda sürücülere sıkıntı vermeye devam ediyor.
 
Yalova Yolu'nda Gençosman'dan Ovaakça'ya kadar olan bölümde sistem orta refüjlere döşendi. Müteahhit firma test çalışmalarına başladı. Yalova Yolu'nda refüj genişliğinin fazla olması sebebiyle içeriye bakan değil, 360 derece su veren fıskiyelerden kullanıldı. Bu durum, refüjün içerisine tam ayarlama yapılamayan bölgelerde yolun ıslanmasına sebebiyet veriyor. Her tarafı sulayan fittingsler sebebiyle yollarda ciddi riskler meydana geliyor. 

Müteahhit firma yetkilileri şu anda Yalova Yolu'ndaki sistemin deneme safhasında olduğunu, özellikle gündüz çalıştırıldığında, hızla geçen araçların rüzgarından yola sıçrama olduğunu belirtti. Sistemin gece çalışması halinde araç yoğunluğu daha az olacağından yola sıçrama olmayacağını ileri süren mütehhit firma yetkilileri, içeriye bakan fittingslerin refüjün genişliğinden dolayı her yerde kullanılamadığını bildirdi. 

Sürücüler ise İzmir Yolu Carrefour yakınlarında önceki günlerde meydana gelen ölümlü kazadan sonra, refüj sulamaları sırasındaki taşmaların araç güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. Bu arada, birçok aksamadan sonra Ankara Yolu'nda sistem normal olarak çalışmaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:42:35
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?