7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Otomobil otobüs durağına daldı

Bursa'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bir otomobil, otobüs durağına daldı. Durakta bekleyen 3 kişi kıl payı ölümden döndü. 

Edinilen bilgiye göre, Görükle'den Bursa istikametine seyreden Kazım Anlar idaresindeki 63 KK 964 plakalı otomobil, sol şeritte seyir halindeyken önünde yavaşlayan araç yüzünden frene basınca otomatik sulama sistemindeki ayarsızlık nedeniyle ıslanan yolda kontrolden çıktı. 

Sol şeritten sağ şeride geçip, Kafkas tesisleri önünde 3 kişinin beklediği otobüs durağına giren otomobil, 20 metre sonra durabildi. 

Otobüs durağında bekleyen Hamza Oruç (19), kıl payı kurtulduğunu söyleyerek, "Durakta beklerken bir anda büyük bir gürültü koptu, ayağımızın ucundan geçen bir otomobil durağa çarparak yoldan çıktı. Durağa 50 metre kala, önündeki araca çarpmamak için fren yapan otomobil, bir anda sağ şeride doğru gelmeye başladı ve durağa çarptı. Durakta 3 kişi oturarak değil, ayakta otobüsü bekleseydik şimdi hayatta olmayacaktık. Ayaklarımızın üzerinden geçen otomobil durağın kenarını ve camlarını parçalayıp tekrar yola geri düştü, araçta kamyonun altında kalabilirdi. Yol, ıslaktı. Basit bir fren sonrasında otomobil kontrolden çıkıp üzerimize geldi. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. Güneşli havada yol kısmi olarak ıslak olduğundan sürücüler duruma intibak edemiyorlar. Bu kazadan 10 dakika sonra, kazadan dolayı yavaşlamak durumunda kalan bir kadın sürücü de frene dokununca o da orta refüje çıktı" dedi. 

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 16:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?