7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Otomobil tutkunlarına özel tasarım

İsviçreli saat üreticisi Oris'in mühendisleri, 1970'de üretilen Chronoris Grand Prix '70 serisinden etkilenerek, yeni bir spor saat tasarladılar.

Mekanik saatlerin önemli markası Oris, motor sporları meraklılarına yeni bir limitli saat daha sundu.

Grand Prix fanatikleri, 1970'lerin otomobil yarışlarının ilk altın çağı olduğunu düşünürken, bu dönem tüm spor dünyası içinde gerçek yarışın ve sporun özünden gelen heyecanı taşıyordu. Bu heyecan bugün de geçerliliğini koruyor. 70'lerin retro havası her ayrıntısında hissedilen yeni limitli Oris saat serisi Chronoris, aynı zamanda modern özelliklerle de donatıldı. Yeni seri Oris'ler, ilk F1 aracının günümüzde en modern hali ile pistlerde yer almasını hatırlatıyor. Bezel üzerindeki takimetre skalası, kronograf fonksiyonu ve tarih göstergesi alanlarında Chronoris'in ilk tasarımına sadık kalındı.

Oris'in bu yeni versiyonu çok daha güçlü gözüküyor. Saat, küçük saniye ve saat sayacına sahip yeni mekanizma ve daha büyük bir kasa ile geliyor. 42.50 mm'lik bu yeni kasa 40 mm'lik bir önceki turuncu Chronoris'ten daha büyük olarak tasarlandı. Yeni Chronoris'te iki kronograf göstergesi bulunuyor. Göstergelerden birinde 10 dakika geri sayım sayacı da yer alıyor. Kadranda İngiliz Yarış Otomobillerinin simgesi olan yeşil rengi saatin yarış havasını güçlendiriyor.

Yeni Chronoris, ikinci zaman dilimini gösteren sarı bir okla sembolize edilmiş merkezi ikinci akrep koluna da sahip olmasından ayrıca kıvanç duyuyor. Bu 30 yıl önce sadece bir hayaldi. Limitli seri, 1970 parça saatten oluşuyor. 0001'den itibaren her birinin numarası kasanın saat 6 yönüne kazınarak seriye dikkat çekiliyor.

Chronoris Grand Prix '70 Limited Edition: 1970'lerin safkan yarış stilinin modern bir yansıması olarak görülüyor. Saat, içinde retro stili bir çift yarış sürücüsü eldiveninin de bulunduğu özel kutusunda sunuluyor. Yeni Oris, Türkiye distrübütörü olan Pırlant'ın Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya mağazalarında satışa sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 13:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?