7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Otomotiv Meslek Lisesi kurulacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, otomotiv alanında Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden olan Bursa'da, Uludağ İhratçı Birlikleri tarafından Anadolu Otomotiv Endüstri Meslek Lisesi yaptırılacağını açıkladı. 

Uludağ İhracatçılar Birliği bünyesindeki birlik başkanları, Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Ziyarette UİB Başkanlar Kurulu Başkanı Ferit Sünneli, birlik olarak Bursa'da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Vali Şahabettin Harput ise UİB'in çok yönlü bir kuruluş olduğunu dile getirerek, birliğin istihdama katkı sağladığını kaydetti. Bursa'nın otomotiv alanında Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Harput, otomotiv sektörünün personel ihtiyacını karşılamak için Bursa'da Anadolu Otomotiv Endüstrisi Meslek Lisesi'nin kurulacağının müjdesini verdi. Eğitim kurumunun bu ay içerisinde temelini atacaklarını söyleyen Harput, "Meslek lisesi, kentin otomotiv sanayisinin personel gereksinimini karşılayacak. Geniş bir kitlenin istihdam edilmesini sağlayacak. Bu meslek lisesi, Türkiye'de ilk defa yapılacak" dedi. 

TÜBİTAK tarafından Bursa'nın Otomotiv Bilgi Bölgesi ilan edildiğini belirten Harput, Bursa'nın bu ünvanla Avrupa'daki otomotiv bölgeleri ile aynı kulvarda çalışacağını ifade etti. Harput, "Otomotiv şehri olan Bursa, bu ünvan ile geleceğe daha emin adımlarla bakacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?