8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Otomotivcilerden Bursa'ya Teknik Lise

Uludağ Taşıt ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği, Bursa'da otomotiv sektöründe çalışacak eleman yetiştirmek için 17,5 milyon YTL'ye teşekküllü bir Anadolu Teknik Lisesi inşa ediyor.

25 Eylül'de imzalanan protokolle Görükle beldesindeki 21 dönümlük okulun yapım süreci başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Şube Müdürleri Mehmet Ekiz, Haşmet Yahya Kartoğlu ve Leyla Ertuğrul Oflaz ile birlikte hayırsever kuruluş Uludağ Taşıt ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği'ne ziyarette bulunarak okulun projesi hakkında bilgi aldı.

Görükle Belediyesi'ne ait 21 dönümlük arsaya yapılacak fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının yer aldığı Anadolu Teknik Lisesi, 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli olacak.

Otomotivin kalbi konumundaki Bursa'da nitelikli ve ara eleman ihtiyacını karşılamak için inşa edilen okulda 560 kişilik çok amaçlı salon, bilişim teknolojileri atölyesi, endüstriyel otomasyon atölyesi, makine ve metal atölyesi, motorlu araçlar teknolojisi atölyesi ve 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu bulunacak.

 

2008 yılı birim fiyatları ile yaklaşık 17,5 milyon YTL'ye mal olması beklenen eğitim kompleksi, 2010-2011 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?