8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Öz ailesi çocuklarını geri istiyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, bakamadıkları gerekçesiyle Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilmek üzere 8 çocuğu ellerinden alınan aile, evlatlarını geri istiyor. 

Mustafakemal ilçesinde çocukları yurda verilen anne Sevgi Öz, "Çocuklarım için kendimi kısırlaştırdım. Artık doğum yapamayacağım. Çocuklarımı geri versinler" dedi. 

Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilen çocukların babası Bayram Öz ise, "Biz çocuklarımızı geri alabilmek için her fedakarlığı yapmaya hazırız. Eşim 01.09.2008 tarihinde ilçe Devlet Hastanesi'ne giderek kısırlaşma ameliyatı oldu. Ben şu anda bir fabrikada çalışıyorum, ailemi geçindirecek parayı kazanıyorum. Sosyal güvencemiz de var. Yetkililere rica ediyorum, hiç olmazsa bakabileceğimiz kadar çocuğumuzu bize geri versinler" diye konuştu. 

Baba Öz, "Başbakanımız çok çocuk yapın diyor, biz de 8 çocuk yaptık, ama bakamadık. Sormak istiyorum, çocuklara Çocuk Esirgeme Kurumu mu bakacak, yoksa bizler mi bakacağız? 2.5 aylık bir suçtan dolayı cezaevine girdim. Çıktığım günün sabahı çocuklarım niye alındı? Daha önce alabilirlerdi, o zaman içerdeydim, bakamıyordum, ama çıkacağım günün sabahı aldılar. Şu an yine evlatlarım için çalışıyorum, onlar için eşimin kısırlaşmasına bile göz yumdum. Devletten evlatlarımızı istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?