7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Özel İdare, Jeotermal A.Ş.'yi kuruyor

Bursa İl Özel İdaresi'nin, termal kaynakların gün ışığına çıkarılması ve gelirlerinin arttırılması amacıyla 'Bursa Jeotermal Enerji ve Sanayi Ticaret A.Ş.' ünvanı taşıyan bir anonim şirketi kurması kararı, İl Genel Meclisi'nin onayından geçti. 

İl Genel Meclisi'nde geçen yıl alınan 391 sayılı kararla çeşitli alanlarda faaliyet göstermek ve yeni kaynaklar oluşturmak amacıyla şirket kurulmasına ilişkin yapılan araştırmalar sonucunda jeotermal kaynaklar, enerji, madencilik ve turizm alanlarında çalışacak olan Bursa Jeotermal Enerji ve Sanayi Ticaret A.Ş.'nin kurulması kararı, İl Genel Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi. Termal kaynaklar açısından zengin olan Bursa'da yeterince özen gösterilmeden yapılan termal işletmeciliğe son vermek amacıyla açılacak olan Bursa Jeotermal Enerji ve Sanayi Ticaret A.Ş.'nin çoğunluk hissesi İl Özel İdaresi'nde bulunacak. İl Özel İdaresi tarafından yapılan ayrıntılı araştırmalar sonucunda termal suların enerji ve şehir ısıtmasında kullanılabileceğinin tespit edilmesi ve jeotermal kaynakların yeterince iyi kullanılamaması sebebiyle birden fazla sektörde hizmet verecek olan şirket, Vali Şahabettin Harput'un isteği üzerine açılacak. 

Bursa'nın sahip olduğu doğal kaynakların doğru ve yararlı bir şekilde kullanılması konusunda Bursa Valisi Şahabettin Harput'un talebiyle uzun zamandır çalışma yapan İl Genel Meclisi, şirketin kurulmasına karar verdi. Şirket, sivil girişimcilere de açılacak. İl Genel Meclisi'nin pazartesi günü yapılan toplantısında, İl Genel Meclisi üyelerinden Nazım Çakmak, Fethi Yıldız ve Faik Güler'in verdiği önerge, öncelikle gündeme alınarak kabul edildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Vali Şahabettin Harput, doğal kaynakların doğru kullanılması amacıyla başlattıkları çalışmaların sonuçlarını almaya başladıklarını ve bu kapsamda devlet tarafından yapılan çalışmaların yanı sıra özel sektörün de desteklerini beklediklerini kaydetti. Bursa'nın jeotermal kaynaklar açısından hayli zengin bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Harput, "Böylesine önemli ve tarihi bir geçmişe sahip olan Bursamız'da maalesef termal kaynaklar ve kaplıcalar, hamam mantığıyla kullanılmaktadır. Şehrimizin gelişmesi ve turizm anlamında tanınması için son derece yanlış kullanılan termal suların doğru alanlarda ve doğru kullanımla Bursa'ya faydalı olacağını düşünüyorum" dedi. 

İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı ise Vali Harput'un talebiyle ile yapılan çalışmalar neticesinde böyle bir işletme açılmasını oy birliği ile kabul ettiklerini, bundan sonra yapılacak çalışmalarda termal suların daha verimli kullanılmasına çalışılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 11:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?