8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Özel İdare'den kültür turları

Kuruluştan kurtuluşa Bilecik-Bursa-Çanakkale Kültür ve Tarih turları adıyla gerçekleşecek kültür projesi sayesinde kültür ve turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor. 

Bursa İl Özel İdaresi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan "Kuruluştan Kurtuluşa Kültür Turları" projesinin tanıtım toplantısı Vali Şahabettin Harput, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Altuntaş ve TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş'un katılımıyla gerçekleştirildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından basın toplantısı ile tanıtılan proje ile, kültür ve tarih zengini Bursa'nın, turizm pastasından daha çok faydalanması planlanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmesi planlanan projenin tanıtım toplantısında konuşan Vali Harput, "Bursa, turizm açısından önemli bir zenginliğe sahip olduğu halde yeteri kadar bu pastadan pay alamıyor. Biz Bursa'nın bu imkanlardan daha fazla istifade etmesi amacıyla böyle bir çalışmayı başlattık. Bursa, Çanakkale ve Bilecik'e düzenlenen turların turistler tarafından ilgi çekeceğine inanıyorum" dedi. 

Bursa'nın önemli bir sanayi şehri olmasının yanı sıra tarih ve kültür alanında da büyük bir kaynağa sahip olduğunu açıklayan Harput, tarihi geçmişi, termal suları ve Uludağ'ı ile Bursa'nın tam bir hazine olduğunu vurguladı. Proje ile tarih doğa ve kültür zengini olan Bursa'nın daha çok ön plana çıkarılacağını söyleyen Vali Harput, "Adından da anlaşılacağı üzere bu proje ile Osmanlı Devleti'nin kuruluştan kurtuluşa bütün tarihinin anlatılacağı bir çalışma başlattık. 600 yıllık bir geçmişe sahip olan Osmanlı Devleti'nin üç önemli şehrini insanımıza anlatmak, onlarla tanıştırmak istiyoruz. Osmanlı'nın ilk yerleştiği Bilecik, devletçi yapının başladığı ve büyüdüğü şehir olan Bursa ile yıkılmaya yüz tutmuş bir devletin halkının üstün başarılar gösterdiği Çanakkale'yi insanlarımıza gezdireceğiz. Bu üç ilimiz Osmanlı Devleti ve bizim tarihimiz için olmazsa olmaz öneme sahipler. Bizler de başlattığımız proje ile yeniden bu yörelerin turist çekmesini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

3 İLİN VALİSİ BİR ARAYA GELECEK 

Bursa, Bilecik ve Çanakkale'nin önemini yeniden insanlara anlatacak kültür turunda sırasıyla, Söğüt, Bilecik, İznik, Bursa ve Çanakkale'ye gidileceğini belirten Harput, projenin üç ayaklı olduğunu, ilk aşamasında Bilecik, ikinci aşamasında Bursa ve son olarak da Çanakkale'nin gezdirileceğini aktardı. Gezilerin Bursa ayağında 3 ilin valisinin bir araya gelerek proje hakkında değerlendirmeler yapacağını açıklayan Vali Harput, gerekli görüşmelerin yapıldığını ve bu projenin Türkiye'nin yeniden turizm anlamında canlandırılması için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. 

Kültür turlarının turizm açısından artı bir katma değer olacağını vurgulayan Harput, "Bu proje sayesinde bölgenin yeniden kalkınacağına inanıyorum. Bu üç ilin iyi tanıtılması ile o bölgeden yaşayan birçok insan da bu durumdan faydalanmış olacak. Bu yüzden projeye dört elle sarılarak Türkiye çapında çok iyi anlatmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Genel Sekreter Ali Altuntaş ise proje hakkında görsel sunum yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 20:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?