7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Özlüce'de hırsızlık bitmiyor

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi Özlüce Mahallesi'nde hırsızlık olaylarının önüne geçilemiyor.

Hırsızlık zanlısının olay yerinden kaçarken bir polis tarafından silahla vurulmasıyla gündeme gelen Özlüce Mahallesi'nde su borularından apartmana tırmanan hırsızlar 2 evi soydu. Ertuğrulkent ve Özlüce Mahallesi sakinleri devriye sayısının artırılmasını ve polisin daha kapsamlı araştırma yapmasını istiyorlar.

Alınan bilgiye göre, ilk hırsızlık olayı Erken Yapı Kooperatifi'nde meydana geldi. Ali İ.'ye ait apartman dairesine akşam saatlerinde su borusundan tırmanarak giren hırsızlar 2 bin 500 YTL'lik ziynet eşyası ve bilgisayarı çaldı.

Bahriye Üçok Caddesi'ndeki Yeşil Bursa sitesinde ise Sefer S.'ye ait daireye giren hırsızlar 51 ekran plazma televizyonu çaldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, mahalle sakinleri Asayiş Şube Müdürlüğü ve Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bölgedeki devriye sayısını artırmasını, toplum destekli polislik hizmetinin daha ciddi verilmesini istediler.

Mahalle sakinlerinden Cüneyt Ok, "Mahallemizde daha fazla devriye ve sivil ekip görmek istiyoruz. Hırsızlar önceden istihbarat çalışması yaparak tespit ettikleri evlere giriyor. Gündüz araştırıp akşam saati ve geceleyin belirledikleri evleri soyuyorlar. Polis hırsızlar kadar araştırma ve çalışma yapmalı. Bölgedeki nüfus sayısı 100 bini geçti. Toplum destekli polisler vatandaşlara daha fazla eğitim vermeli ve akşam saatlerinde tedbirler daha da artırılmalı" dedi.

Bir senede 11 defa hırsızlık olayının yaşandığı Yuva Sitesi yönetiminin de hırsızlık olaylarının önüne geçebilmek için siteyi güvenlik kamerasıyla donattığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 22:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?