7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Pamuk İpliği' operasyonu

Bursa'da tekstil depolarından 100 bin YTL değerinde iplik ve kumaş çalan 6 kişilik şebeke, düzenlenen "Pamuk İpliği" operasyonuyla yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Küçükbalıklı, Koğukçınar ve Gülbahçe mahallelerinde 7 ayrı tekstil toptancısında meydana gelen hırsızlıklar üzerine harekete geçen Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, BUTTİM'deki bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak zanlıların eşkalini tespit etti. Kiraladıkları kamyonetlerle gündüz keşfini yaptıkları işyerlerini gece soyarak çalıntı malları sattıkları belirlenen Özel B. (35), Halil D. (29) ve çalıntı malları alan kişilerle bağlantı kurduğu iddia edilen Turan Ç., düzenlenen "Pamuk İpliği" adlı operasyonda Gazcılar Caddesi'nde kaldıkları otelde yakalandı. Çalıntı malları aldıkları iddia edilen İbrahim K., Yakup Ö. ve Osman Ç. de polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte işyerlerinden çalınan 100 bin YTL değerinde tonlarca iplik ve kumaş ele geçirildi. 

Zanlılardan Halil D.'nin kaldığı otellerde sahte kimlik kullandığı belirlendi.
Araştırma Büro Amirliği bahçesine kamyonetlerle getirilen iplikler sahiplerine teslim edilirken, Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, işyerleri sahiplerini uyarıp işyeri sahiplerinin güvenlik kamerası ve bekçi gibi konuları ihmal etmemesini istedi. İpliklerini teslim alan Ahmet Babutcular isimli işadamı da polise teşekkür etti. Sağlık kontrolüne götürülen zanlılardan Halil D., "Ben çalmadım, polise yardım ettim, her şeyi anlattım" dedi. Halil D.'nin çok sayıda hırsızlık olayından kaydı bulunduğu ve kaldığı otellerde sahte kimlik kullandığı belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 18:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Er IP: 78.175.73.xxx Tarih : 22.06.2008 23:27:22

Sevgili Müdürüme Tebrikler Saygılarımla...