7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Pazarcıların yabancı esnaf isyanı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir grup pazarcı, Arife günü ilçe dışından gelen esnafa tezgah açtıran belediyeye yürüyerek tepki gösterdi.

Bayram öncesi ilçe dışından gelen esnafa tezgah açtırmama kararı alan Orhangazi Belediyesi'nin, kararı uygulamaması pazarcıları çileden çıkardı. Yaklaşık 200 kişilik pazarcı grubu belediye önünde gelerek duruma tepki gösterdi.

Başkan Yusuf Korkusuz ile görüşmek isteyen esnaf, belediyenin yabancı esnafa izin vermekle daha önce kendilerine verdiği sözü yerine getirmediğini belirtti. Zaman zaman belediye görevlileri ile sert tartışmalar içerisen giren ilçe esnaf gergin anların yaşanmasına sebep oldu. Belediye Zabıta Müdürü Mustafa Öztürk ile görüşen pazarcı esnafı, bu konuda haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti.

Orhangazi Pazarcılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Aydın’ın yanı sıra dernek yöneticileri ve çok sayıda pazarcı esnafının belediye binası önünde toplanması ile birlikte olay yerine polis ekipleri geldi. Polis ekipleri esnafı belediye önünden uzaklaştırmak için yoğun çaba sarfederken, Pazarcılar Derneği Başkanı İsa Aydın, karara uyulmasını istediklerini ifade etti.

Aydın, "Biz bu konuda hiçbir il yada ilçede tezgah açamıyoruz. Bırakın bayram öncelerini, bayram haricinde Orhangazi dışında hiçbir kentte tezgah açmamıza izin verilmiyor. Bu konuda bizi hiçbir yetkili savunmazken, kendi pazarımızda dışarıdan gelen esnafa müsaade edilmesi bizi zor durumda bırakıyor. Bu konuda da bize en fazla yardımcı olması gereken kurum ise belediye olduğu halde hiçbir şekilde bize destek olmuyor" dedi.

Yaklaşık 1 saat belediye önünde bekleyen grup daha sonra olaysız şekilde ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 12:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuryeliz IP: 88.245.9.xxx Tarih : 18.12.2008 15:54:39

bence isa aydın iyi konuşmuş bare arife günü bıraksınlarda ekmek parası kazansınlar hiçmi düşünmüyor bu y.korkusuz kendisi alıyor devletin parasını ben dağıttım diye devlete satıyor. sonrada çıkıyor ben bunu yaptım şunu yaptım diyor. sonrada erzak marzak dağıtıyor bizleri kandırıyor uyanın ORHANGAZİ uyanın!ESNAFINA SAHİP ÇIK orhangazi zaman birlik zamanı diri olalım birlikte kuvvet doğaR SAYGILARIMLA...