8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Petank Milli Takım seçmeleri yapıldı

Petank Genç Milli Takımı kesin seçmesi ile Büyük Erkek ve Büyük Bayan Milli Takımlar ön seçmesi, Bursa'da yapıldı.

Kıran kırana geçen mücadelelerde gençler kategorisinde 28, büyük erkekler ve büyük bayanlar kategorilerinde ise 24'er sporcu milli takıma seçilebilmek için yarıştı. Seçmelerde önce 4'lü 6 grup oluşturularak, gruplarında ilk 2 sırada yer alanlar ikinci aşamaya kaldı.

İkinci aşamada 6'lı 2 grup oluşturuldu. Gençlerde bu gruplarda ilk 2 sırada yer alan sporcular milli takıma seçilirken, 3. sırada bulunan sporcular ise yedek kadroya alındı. Büyüklerde ise ikinci aşamada 6'lı gruplarda ilk 4'e kalma başarısı
gösteren toplam 8'er sporcu, daha sonraki bir tarihte yapılacak kesin seçmeye katılma hakkı elde etti.

Seçmeler sonunda genç milli takıma 2 erkek ve 2 bayan sporcu seçildi. Gruplarında birinci olan Seda Geridönmez ve Kübra Yörükçü ile gruplarında 2. olan M. Yılmaz Duran ve Enes Kofoğlu, Türkiye'yi Hollanda'da yapılacak olan Avrupa Gençler Petank Şampiyonası'nda temsil edecekler. Gruplarında 3. olan Can Sezerer (Bursa) ve Nihal Demirdal (İzmir) ise yedek olarak milli takım kadrosunda yer alacak.

Büyükler seçmesine ise gençlerde ilk 6'ya giren sporculardan 5'i katıldı. Bu sporculardan Seda Geridönmez, Kübra Yörükçü, M. Yılmaz Duran ve Nihal Demirdal, büyük rakipleri arasında da başarılı olarak ilk 8 kişilik kadroya girmeyi başardılar. Bu sporcular gruplarında da ilk sıralarda yer alarak, kesin seçmede de iddialı olacaklarını ortaya koydular. Erkeklerde final gruplarının ilkinde güçlü sporcular bir araya geldi.

Bu sporculardan Yılmaz Güzelocak (Bursa) tek mağlubiyetle grubunda birinci olurken, Mikail Bekar (Antalya), Caner Makara (Ankara) ve Baran Yiğit Tüzün (Bursa) ilk 4'e giren diğer sporcular oldu. Final grubuna kalmasına rağmen grupta ilk 4'e giremeyen Yunus Curtay (Bursa) ve Emre Eski (Bursa) ise elenmekten kurtulamadı. Diğer final grubunda ise yine tek mağlubiyeti bulunan Mesut Ergişi (Ankara) ilk sırada yer alırken, Fatih Olcay (Yalova), Mehmet Nalçaiyi (Balıkesir) ve M. Yılmaz Duran (Bursa) ilk 4 arasına girmeyi başaran isimler oldu. Kadir Çetin (Antalya) ve Emre Abar (Ankara) ise gruplarında alt sıralarda kalarak elendiler.

Bayanlar seçmesinde en önemli sürpriz, favori sporcu Gülçin Yaratılmış'ın ön elemeye takılması oldu. Türkiye Şampiyonası'nda çift disiplinde şampiyon olan Yaratılmış, final turunda yarışma olanağı bulamadı. Final grubunun ilkinde ilk 4 sırayı alan Seda Geridönmez (Bursa), Sevda Çalışkan (Bursa), Gamze Özgün (Bursa) ve Nefise Kahraman ön seçmede başarılı olurken, Ayşin Dilara Yılmaz (Yalova) ve Halise Öz (Bartın) kesin seçmeye katılma hakkı elde edemediler. Diğer grupta ise Nihal Demirdal (İzmir), Kübra Yörükçü (Bursa), Ezgi Aktürk (Kırıkkale) ve Meryem Savaş (Ankara) ilk 4 sırayı alırken, Benay Gündüz (İstanbul) ve Hanife Çelik (Yalova) son iki sırada kalarak elendiler.

Milli takım seçmelerini yakından izleyen Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Dr. Mutlu Türkmen, seçmelerde üst düzey bir mücadele sergilendiğini belirterek, bu seviyenin uluslararası alanda başarı getireceğini söyledi. Türkmen, 2008 Bayanlar Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağını hatırlatarak, "Ev sahipliği yapacağımız Dünya Şampiyonası'nda başarılı olmak istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:02:56
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 13:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?