7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Pistler renklendi

Yılbaşı tatili için kış turizminin gözbebeği Uludağ'a gelen acemi kayakçıların düşe kalka kayak yapmaları herkesi kahkahaya boğdu. Köpeğiyle birlikte snowboard yapan 12 yaşındaki kız ise görenleri hayrete düşürdü.

Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ'da yılbaşı hareketliliği yaşanıyor. Yoğun sise rağmen karın tadını çıkarmak isteyen tatilciler, pistlere akın etti.

Profesyonel kayakçılar nefesleri keserken, ilk defa kayak yapanlar ise ilginç görüntüler oluşturdu. Düşe kalka kayak yapan gençleri görenler kahkahaya boğuldu. Özellikle üniversiteli gençlerin kayak yaptığı pistlerde, ilk defa kayak yapanlar zor anlar yaşadı. Kaymaya çalışırken ayaklarından kayak takımları çıkanlar takla atmaktan kurtulamadı.

KÖPEĞİNE SNOWBOARD ÖĞRETİYOR
Öte yandan köpeği Mişa ile birlikte snowboard yapan 12 yaşındaki Semra Cantürk, görenleri şaşkına çevirdi. Yılbaşı tatili için geldiği Uludağ'a çok sevdiği köpeğini de getiren Cantürk, Mişa'ya snowboard öğretmeye çalıştı. Karın tadını Mişa ile birlikte çıkartan Cantürk, zor da olsa köpeğine kaymayı öğreteceğini söyledi. Zirvenin tadını karlar üzerinde oynayarak çıkaran Mişa ise pistin ilgi odağı oldu. Kayakçıların arasında dolaşan Mişa, herkese sevgi gösterilerinde bulundu.

Bu arada kar kalınlığının 110 santimetreye ulaştığı Uludağ'da, yoğun sis kayak yapmayı güçleştiriyor. Sis sebebiyle görüş mesafesi zaman zaman 50 metrenin altına düşerken, kayak tutkunları zor anlar yaşıyor. Zirveden otellere gelmekte zorlanan tatilciler, zamanlarının çoğunu odalarında dinlenerek geçiriyor. Sise aldırış etmeyenler ise kayak takımlarını alarak pistlere akın ediyor. Yeni yılın ilk saatlerinde zirvede kar yağışı beklenirken, hava sıcaklığı ise eksi 9 derece olarak ölçüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 19:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?