7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

PKK'nın gençlik koluna operasyon

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri bazı mahallelerde ve Uludağ Üniversitesi'nde terör örgütü PKK'nın propagandasını yapıp gazete ve dergi dağıtan, aralarında yaşı küçük çocuklarında bulunduğu, 2'si kadın 12 zanlıyı gözaltına aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kentin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden göç eden ailelerin oturduğu mahallerde ve Uludağ Üniversitesi’nde, öğrenci yurtlarında terör örgütünün sözde gençlik kolları adına propaganda yapıp, yayın organı konumundaki gazete ve dergileri dağıttığı öne sürülen Mehmet Yetgin (20), Hayati Aktepe (21), Doğan Özer (22), Ceylan Dündar (23), Hasret Türkan (19), Ziver Solgun (28) ile Uludağ Üniversitesi öğrencileri Yakup Ensar (21), Mücahit Kop (19), C.Ş. (15), S.G. (17), Ü.A. (17) R.Ö.'yü (16) gözaltına aldı. Mehmet Yetgin'in, PKK'nın gençlik yapılanmasının Bursa'daki elebaşlarından olduğu belirlendi. Zanlıların üzerleri ve evlerinde yapılan aramalarda, örgüte ait gazete, dergi ve bildiriler ele geçirildi. Sorgulamalarında PKK'ya üye toplamak istediklerini itiraf ettiği belirtilen zanlılar, “Yasa dışı örgüt üyesi olmak" suçundan adliyeye çıkartılacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hafize saraç IP: 88.246.102.xxx Tarih : 1.05.2008 11:44:38

ilk önce bursa emniyet müdürlügüne teşekkürlerimi arz ederim daha sonra o eli kanlı insanlara seslenmek istiyorum siz bu ülkeyi bölemiyeceksiniz.bunu basaramayacaksınız biz bu ülkeyi canakkalede şehit olanlara borçluyuz. kimseyede bir karış vermeyiz evelallah.....