8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Polis memuruna hazin veda

Bursa'da beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organları ailesi tarafından bağışlanan polis memuru, törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Ertuğrulgazi Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Hamit Saçar (44), 19 Aralık günü saat 18.00 sıralarında evinde rahatsızlanarak Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yüksek tansiyon neticesi beyin kanaması geçirdiği anlaşılan 4 çocuk babası Saçar, yoğun bakımda tedavi altına alındı ancak 3 günlük ölüm kalım mücadelesine yenik düştü. Dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Saçar'ın kalp, karaciğer ve böbrekleri, eşi ve çocuklarının rızası ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) doktorlarının Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdiği operasyonla alındı.

Saçar'ın karaciğeri UÜ'ye, böbrekleri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne, kalbi de Gazi Üniversitesi'ne gönderildi. Doktorlar, organların kara yoluyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne ulaştırıldığını belirtti. 19 yıllık polis memuru olan Hamit Saçar için görevli olduğu Ertuğrulgazi Polis Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

Törene polis memurunun eşi Hülya, çocukları Aytaç, Onur, Kadir ve Elif Burcu Saçar ile Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Arif Bozdemir ve görev arkadaşları katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende, Hamit Saçar'ın eşi ve annesi uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Polis memurunun eşi Hülya Saçar, acıya daha fazla dayanamayıp fenalaşınca ambulansa götürülüp sakinleştirildi.

Meslektaşlarının omuzlarında cenaze arabasına taşınan Saçar'ın naaşı, doğum yeri olan Çanakkale'nin Bilga ilçesindeki Gümüşçay köyüne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?