7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Polise çipli kimlik

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yenileyeceği polis kimliklerini belirlemek için personel içinde anket çalışması başlattı.

Çıkacak sonuca göre, polislere yeni çipli kimlikleri verilecek ve sahte kimlik ile başka şahısların suç işlemesi önlenecek.

Personelin tepkisini çekmek istemeyen Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni kimliklerin daha kullanışlı olması için anket yaptığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanan 12 ayrı kimlik çeşidi, çalışanların beğenisine sunuldu.

Yenilenecek kimlikler için polis ekipleri 12 ayrı tasarımı görerek ankete katılıyor. Anketten çıkacak sonuca göre, polislere Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) kullandığı çipli yeni kimlikleri verilecek. Son günlerde büyük tepki çeken sahte polis olaylarında vatandaşla polisin karşı karşıya gelmemesi için hızlandırılan ve hazırlanan kimlikler sayesinde, vatandaşların polis kimliğine rahatça ulaşması sağlanıp suç işlenmesi önlenecek.

Kimlik kartları, MİT personelinin kullandığı şekilde "çipli" olacak. Kimliklerin çipinde, personelin özel bilgilerinin yanı sıra özlük bilgileri de bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?