8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Polisli, avukatlı çete çökertildi

Bursa'da aralarında bir polis memuru, icra müdürü ve avukatın da bulunduğu 9 kişi, nitelikli gasp ve çete suçlamasıyla gözaltına alındı.

İddiaya göre, bar işletmecisi olan E.K., Bursa Oto Galerici Sitesi'nde E.Ş.'ye ait bir otomotiv firmasından 120 bin YTL'ye cip satın aldı. Paranın bir kısmını nakit ödeyen E.K., geri kalanı için yaklaşık 16 bin YTL'lik çek verdi.

Borçlusu bir polis memuru olan çekin karşılıksız çıkması üzerine alacaklı çeki icraya verdi. Bunun üzerine iddiaya göre, eli silahlı 3 kişi tarafından kaçırılan alacaklı gence, zorla "Paramı tahsil ettim' şeklinde ibraname imzalatıldı. Bir icra müdürü de söz konusu ibranameyi kayda alarak takibi durdurdu.

Olayla alakalı olarak organize polisi, çeki ödemesi gereken Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru A.D.'yi "azmettirmek" suçundan, icra müdürü M.K.'yı usulsüzce yapılan ibranameyi kayda aldığı gerekçesiyle, avukat M.E.K.'yı ise silah zoruyla imzalanan ibranameyi bürosunda hazırladığı iddiasıyla gözaltına aldı.

Ayrıca silahlı çetenin lideri oldukları iddia edilen S.K. ve E.K. ve 4 adamı da gözaltına alındı. 9 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 15:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?