7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Postacılar yıpranma zammı istiyor

Bursa'da posta dağıtıcıları, yıpranma zamlarını alabilmek için milletvekillerine faks çekti. 

PTT Baş Müdürlüğü önünde toplanan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi'ne bağlı posta dağıtıcıları, alamadıkları fiili hizmet zammı için hükümete tepki gösterdi. Postacıların her türlü şartlarda yılmadan görevini yerine getirdiğini belirten Türk Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı, "Posta dağıtıcıları her gün 20-30 kilo gram yükü şartlar ne olursa olsun günde 20 kilo metre yol yürüyerek dağıtıyor. Personel sayısı azalırken, iş hacmimiz artmakta. Bu az personelle bayram, hafta sonu demeden yılda 50-60 gün fazla mesai yapmaktayız. Bu yoğun tempodan dolayı posta dağıtıcıların çoğunun bedenleri mesleki hastalıklardan dolayı hizmet yapamaz hale gelmektedir. Bu yoğun tempo sonunda devlet biz postacıların yıprandıklarını kabul ederek memurlarda 65 olan emeklilik yaşını 55 olarak belirlemiş ve belirten yaştan sonra çalışamayacaklarını hükme bağlamıştır. Fakat bugün yıpranma yani fiili hizmet zammını bizlere vermemiştir" dedi. 

Bursa milletvekillerine seslenen Avcı, "Posta dağıtıcılarına yıpranma zammı verilmesi hususunda yardımını esirgemeyen milletvekillerimizden talebimiz, posta dağıtıcılarının yıpranma hakkının 5510 sayılı kanunda yayınlandığı şekliyle yürürlüğe girmesidir" diye konuştu. 

Açıklama sırasında Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve çok sayıda sendika üyesi de hazır bulunarak posta dağıtıcılarına destek verdi. Açıklama sonunda posta dağıtıcıları taleplerini Ankara'ya milletvekillerine faksladı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 11:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?