7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Profesörün eşi ABD'de intihar etti

Bilimsel kongreye katılacak olan eşi Prof. Dr. Haluk Ertürk’le Bursa’dan ABD’nin Atlanta kentine giden Neslihan Ertürk (49), kaldığı otelin banyosundaki havalandırma boşluğuna atlayarak yaşamına son verdi.

Uludağ Üniversitesi’ndeki İngilizce okutmanlığı görevinden 8 yıl önce emekli olan Neslihan Ertürk’ün geçtiğimiz ay annesini kaybettikten sonra psikolojik destek almaya başladığı belirtildi.

BURSA’daki Acıbadem Hastanesi’nde görev yapan ve bilimsel kongreye katılacak eşi Prof. Dr. Haluk Ertürk’le ABD’nin Atlanta kentine giden bir çocuk annesi Neslihan Ertürk (49), yerleştikleri otel odasındaki banyodan kendini havalandırma boşluğuna bıraktı. Uludağ Üniversitesi’nde İngilizce okutmanlığı yaptıktan sonra 8 yıl önce emekli olan Neslihan Ertürk, daha sonra emekli olduğu üniversitede Rektörlük Sanat Galerisi Müdürü olarak görev yapmaya başladı.

Annesini kaybetti

Geçen ay annesini kaybettikten sonra sorunlar yaşayan ve psikolojik destek almaya başladığı öğrenilen Neslihan Ertürk, önceki hafta da emekli olduktan sonra çalıştığı için sigortalı olarak gösterildiği üniversitede hizmet yapan şirketteki görevinden çıkartıldı. Neslihan Ertürk, önceki gün Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yaparken ayrılıp, Acıbadem Hastanesi’ne geçerek burada çalışmaya devam eden eşi Prof. Dr. Haluk Ertürk’ün katılacağı bilimsel toplantı için onunla birlikte ABD’nin Atlanta kentine gitti.

Eşi odada yokken atladı

Burada bir otele yerleşen Neslihan Ertürk, eşinin odada olmadığı bir sırada banyodan kendini havalandırma boşluğuna bıraktı. Neslihan Ertürk, olay yerinde yaşamını yitirdi. Annesinin ölüm haberini babasından alan Ertürk çiftinin üniversite öğrencisi oğlu Ediz, sinir krizi geçirdi. Neslihan Ertürk’ün uçakla Türkiye’ye getirilecek cenazesi, Bursa’da toprağa verilecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 09:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?