7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Profesörün eşi gözyaşlarıyla uğurlandı

ABD'de intihar ettiği ileri sürülen eski Uludağ Üniversitesi Göz Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Haluk Ertürk'ün eşi Neslihan Ertürk için, müdürlüğünü yaptığı Uludağ Üniversitesi'ndeki sanat galerisi önünde tören düzenlendi.

6 gün önce eşi Prof. Dr. Haluk Ertürk ile katıldığı ABD'nin Atlanta eyaletindeki göz semineri sırasında kaldığı otel odasının penceresinden atlayarak intihar ettiği öne sürülen Neslihan Ertürk'ün (49) cenazesi, Uludağ Üniversitesi'nde müdürlüğünü yaptığı sanat galerisinin önüne getirildi. Arkasındaki sırlarla hayatına son veren Ertürk için gözyaşları sel oldu.

Prof. Dr. Haluk Ertürk, taziye dileklerini kabul ederken gözyaşlarına hakim olamadı. Annesinin tabutunun başından ayrılmayan ve başsağlığı dileklerini kabul ederken gözyaşlarına boğulan Ediz Ertürk'ün ise ayakta zor durduğu görüldü. Törene, Uludağ Üniversitesi Rektörü Mete Cengiz'in yanı sıra yaklaşık 100 kişi katıldı.

Törende üniversite adına konuşan öğretim görevlisi İbrahim Öztahtalı, 26 yıl boyunca üniversiteye hizmet veren Neslihan Ertürk'ün hayata veda ettiği haberine inanmak istemediklerini ifade ederek, "Onu kendi otomobili yerine cenaze arabasında görünce acı gerçeği kabullenmek zorunda kaldık. Onun çantasını koluna takıp ceketini de omzuna alarak güler yüzüyle geldiği sanat galerisi, ilk kez böyle yürek burkan bir tabloya şahitlik ediyor. 1959 yılında Bursa'da ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan Neslihan Ertürk, 8 yıl önce babası Ramazan Arif Bey'i, yaklaşık 2 ay önce de annesi Neriman Hanım'ı son yolculuğuna gönderdikten sonra, genç yaşına ve tüm yaşama sevincine rağmen, geride tek çocuğu Ediz ve eşini bırakarak hayata veda etti. Uludağ Üniversitesi mensupları olarak Neslihan Ertürk'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Daha sonra ambulansla Fethiye Mahallesi'ndeki evinin önüne götürülen Ertürk'ün cenazesi, Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngilizce Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1981 yılında mezun olan Neslihan Ertürk, 26 yıl boyunca Uludağ Üniversitesi'nde İngilizce okutmanlığı yaptı.

Emekliye ayrılan Ertürk, üniversitenin sanat galerisinin sorumluluğunu yürütüyordu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 14:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?