7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Projenin ilk etabında sona doğru

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Nilüfer Vadisi rekreasyon projesinin 3,5 kilometrelik ilk etabında sona gelindi.

Projenin tamamlanmasıyla Nilüfer Vadisi'nin Bursa'nın yeni gerdanlığı olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, şehrin cevherlerini bir bir ortaya çıkarttıklarını söyledi.

Nilüfer Vadisi'nde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Nilüfer Vadisi'ndeki sağlıklaştırma projesinin 3,5 kilometrelik bölümünün tamamlandığını söyledi.

Başkan Şahin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla çok sayıda partilinin katıldığı inceleme gezisinde, Bursa için yapılan tüm çalışmaların ekip işi olduğunu vurguladı.

Belediye olarak hayata geçirilen projelerle Bursa'nın cevherlerini ortaya çıkardıklarını kaydeden Başkan Şahin, "Nilüfer Vadisi de tamamlandığı zaman kentin yeni cazibe merkezi olacak. Bizim dönemimizde sıradan işler değil dört dörtlük projeler hizmete sunuldu. Biz, 'bir' yapıyoruz 'pir' yapıyoruz. Bugün çalışmalarını incelediğimiz Nilüfer Vadisi'nin Botanik Park'a uzanan ilk etabı tamamlandı. 2009-2014 dönemi için de hazırlıklarını sürdürdüğümüz 5 yeni park projemiz daha var" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin imza attığı projelerle şehrin tarihi mirası ile yeşil kimliğinin korunmasına çalışıldığını dikkat çeken Başkan Şahin, 5 yıl öncesine kadar Bursa'nın ihmal edilen değerlerinden olan çevrenin bugün korunduğuna işaret etti.

Yeşil alan miktarının artırıldığını dile getiren Şahin, "Çalışmalarımızla çevreye hassasiyetimizi de gözler önüne seriyoruz. Doğu-batı atıksu arıtma tesisi, sahillerin temizliği için hizmete sunduğumuz derin deşarj çalışmaları, Hamitler'deki çöp süzüntü suyu arıtma tesisi, kavşak ve kent girişleri gibi projelerin yanı sıra Kültürpark'taki binaların yıkılmasıyla Bursa'daki yeşil alan miktarını artırdık" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklaştırma projesiyle Nilüfer Vadisi'nin yeniden hayata döndüğünü açıklayan Şahin, "Bursa'nın vizyonunu değiştirecek olan 5,5 kilometrelik Nilüfer Vadisi'nde 3,5 kilometrelik ilk etabın sonuna gelindi. Burada, spor alanları, basket ve voleybol sahaları, kaykay pisti, çelik köprü, alt geçit, ahşap çocuk oyun alanları, kafe, güvenlik birimleri, büfe, yaya ve bisiklet yolları ile otopark bulunuyor. Ayrıca burada mini trende olacak ve çocuklar ücretsiz olarak binecekleri trenle gezinti yapabilecek. Tarihi Abdal Köprüsü çevresindeki alanların düzenlendiği projede, dere yatağında ve kenarlarında çalışmalar yapıldı. Sulama için gereken 3 adet yer altı su deposu oluşturuldu ve sulama tesisatının ana hatları tamamlandı" diye konuştu.

Nilüfer Vadisi'nin henüz çalışmalar tamamlanmadan vatandaşların uğrak yeri haline geldiğini belirten Başkan Şahin, projenin tamamının 20 milyon YTL'yi bulacağını ifade etti.

Şahin, şehrin yeni oksijen deposu olacak olan 306 dönümlük Merinos Parkı ile Kent Hali ve Hamitler toplu konutlarının açılışını, 28 Kasım'da Bursa'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle yapacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?