7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Projeyi getir, yardımı al' projesi

Bursa Valiliği tarafından başlatılan 'Projeyi getir, yardımı al' projesi kapsamında müteşebbisler her türlü yardımdan faydalanabilecek. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, "AB'ye yolladığımız 2500 projenin yüzde 85'i uygun görülmediği için reddedildi. Oraya gönderdiğimiz projelerin maddi rakamı 275 milyon avro. Bizim onlardan alabildiğimiz ise sadece 44 milyon avro. Bu Türkiye'nin durumu, ama Bursa'nın da Türkiye'den bir farkı yok. Benim sizlerden istediğim, nasıl daha iyi bir proje hazırlanır ve nasıl olur da bu proje hayata geçer diye düşünmeniz. Bu konuyla ilgili kurmuş olduğumuz ekibin düzenlediği eğitimlere de katılmanızın yararlı olacağını düşünüyorum" dedi. 

Planlama ve Koordinasyon Müdürü Vedat Atacan, projelerin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi vererek, "Proje sahiplerinin dikkat etmesi gereken beş tane önemli kriter var. Proje, başkaları tarafından daha önce yapılmamış olmalı, ortak bulunmalı, ortakların çok olması sağlanmalı, projede ne istediğimizi gösterebilmeli, başka şehirlerden ya da ülkelerden kurduğumuz ortaklarla aynı sorunumuzun olması ve projeden çok sayıda şehirlerin ve ilçelerin yararlanması sağlanmalı. Böylece daha net ve daha başarılı sonuçlar elde edebiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 19:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?