7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

PTT memurunun katiline müebbet

Bursa'da, hırsızlık için girdiği PTT Şubesi'nden 4 bin YTL'yi gasp edip, kendisine engel olmak isteyen memuru 19 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, müebbet ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "yağma" suçundan da 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Ali Osman Ş. ile delilleri kararttıkları iddiasıyla haklarında 5'er yıla kadar hapisleri talep edilen Devrim Ş. ve İsmail K., son kez yargılandı. 3 ay önce merkez Yıldırım ilçesi Erikli Mahalle Konağı'ndaki PTT Şubesi'nde görev yapan 20 yıllık memur Sadık Özdemir'i 19 yerinden bıçaklayarak 4 bin YTL'yi gasp etmekle suçlanan Ali Osman Ş., "yağma için nitelikli insan öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra sanığın cezası, suçunu ikrar etmesi ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle müebbet hapis cezasına indirildi. Ayrıca sanık Ali Osman Ş.'ye "silahla işyerini nitelikli yağma" suçundan da 10 yıl hapis verildi. 

Diğer tutuksuz sanıklardan İsmail K.'nin beraatına karar veren mahkeme, Devrim Ş.'ye ise "suçluyu kayırmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından cezası ertelenen Devrim Ş.'nin CMK'nın 231. maddesi kapsamında 5 yıl boyunca denetime tabi tutulması kararlaştırıldı. 

Bilindiği gibi mahalle konağına gelen yüzlerce kişinin ifadeleriyle robot resim çizen polis, esnaf, ev sahibi ve kamu kurumlarına borcu olduğu belirlenen 33 yaşındaki Ali Osman Ş.'yi, Sakarya, İstanbul, Mersin ve Antalya'da dolaştıktan sonra Bursa'daki evine geldiğinde kullandığı botun fotoğrafını çekip, olay yerindeki ayakkabı izleriyle uyuşması üzerine yakalamıştı.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 17:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selda polat IP: 88.235.145.xxx Tarih : 2.06.2008 18:40:04

umarım o hapiste uzun sure yasar ve hapislerde surunur hem bu dunyada hem otekı dunyada cezasını ceker. ben sadık ozdemırın cok yakın akrabasıyım bızlere yasattıkları acıyı kelımelerle anlatamayız. o melek gibi biriydi herkesin cok sevdigi biriydi hala inanamıyoruz olanlara geride 2 yetim kaldı baska bisey demiyorum...