7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

PTT'de kuyruk çilesi

Postadan havaleye, fatura ödemesinden kargo gönderimine kadar her türlü işlemin yapıldığı PTT'nin Heykel'deki merkez şubesinde personel yetersizliği sebebiyle kuyruk çilesi yaşanıyor. 

Basit bir işlem için saatlerce beklediklerini belirten vatandaşlar, 14 vezne olmasına rağmen 9 tanesinin faal durumda olduğunu ifade ederek, yetkililerin personel desteği sağlamasını istediler. Banka ya da resmi dairelerdeki kuyruklardan bıktıkları için daha hızlı,ucuz ve kolay olması için PTT'yi tercih ettiklerini kaydeden vatandaşlar, "İşlemler sistematik bir şekilde halloluyor. Ancak yoğunluğa mevcut personel yeterli olmuyor. Öğle tatillerinde de daha fazla memur dönüşümlü olarak hizmet vermeli. Danışma masası oluşturularak vatandaşlar bilgilendirilmeli ve yönlendirilmeli" dediler. 

Yetkililer ise günde 10 bin civarında kişiye hizmet verdiklerini, sıramatiklerden mükerrer numara alınması sebebiyle işlemlerin daha da uzadığını ifade ettiler. Özel güvenlik görevlileri de sıramatiklerin önünde oluşan izdihamı önlemek için vatandaşlara numara veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 10:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?