7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ramazan alışverişinde hırsız uyarısı

Bursa polisi, Ramazan ayıyla birlikte hırsızların iftar ve sahur telaşı ile bayram alışverişlerinde fırsat kolladığına dikkat çekerek, "Yorgun, dalgın ve rehavet içindeyken alışverişe çıkmayın" uyarısında bulundu. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Aksu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşları, hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Hırsızların iftar ve teravih telaşından yararlandığı, dolandırıcıların da hayır yapma bahanesiyle kandırdıkları vatandaşların para ya da değerli eşyalarını çaldığı bildirildi. 

Geçen yıl Ramazan ayı boyunca yankesicilik, dolandırıcılık, evden ve otomobilden hırsızlık olaylarının 13.00-19.00 ile 01.00-06.00 saatleri arasında yoğunlaştığını göz önünde bulunduran Bursa Emniyet Müdürlüğü, bir dizi tedbir aldı. Vatandaşların iftar alışverişi ve teravih namazı için evden ayrılmaları, sahurda hazırlık yapılırken mutfak kısmında bulunulması ve diğer odaların göz ardı edilmesinin hırsızların işine yaradığı belirtildi. 

Oruç nedeniyle yorgun, dalgın ve rehavet içinde olan ve Ramazan ayında manevi duygular içinde bulunan vatandaşların, 'hayır işleri yapma' bahanesiyle kandırılmaya müsait bir ruh hali sergilemesinin de dolandırıcılık olaylarının artmasına sebep olduğu bildirildi. 

Asayiş Şube Müdürü Ahmet Aksu, şu uyarılarda bulundu: "Suç oranları Ramazan ayında düşüyor ancak özellikle iftar ve sahur vaktinde hırsızlık olayları meydana geliyor. Vatandaşlarımız rehavete kapılmasın, tedbirlerini alsın. Polis olarak 24 saat boyunca sokaklardayız. Vatandaşlarımız şüphelendikleri durumlarda hemen bizi arasın. Yapılacak kısa alışverişlerde, park yerlerinde, cadde kenarlarında ya da ıssız yerlerde otomobil kapılarını ve camlarını açık bırakmayın. İftar saati evinize yetişmek için acele ederken yankesicilere karşı dikkatli olun. Teravih namazı için camiye giderken değerli eşyalarınızı ya da paralarınızı korumaya alın. Camiye giderken mümkün olduğunca ayakkabılarınızı poşetleyin içeri alın." 

Öte yandan, Ramazan ayının Müslümanların ruhlarının uyandığı bir mana iklimi olduğunu belirten Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz; bu ayda insanların manevi duygularının canlandığını, rahmet ikliminden istifade ettiklerini kaydetti. Müftü Gündüz; "İnsanların birbirleriyle iletişimi daha da güçlenir. Bu ayda insanlar daha hoşgörülü, başkalarına karşı merhametli, yardımsever bir konuma girerler. Bu yönüyle Ramazan ayı çok değerli bir yere sahiptir. Ramazan ayındaki orucun güzelliği ve özelliğinden dolayı ülke genelinde suçlar azalır" ifadelerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 14:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?