7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ramazan'da çiğ köfte satışları arttı

Geleneksel Doğu mutfağının lezzetlerinden olan çiğ köfte, Ramazan ayı boyunca vatandaşların iftar sofralarını süslüyor.


Bursalılar'ın çoğu Ramazan ayı boyunca iftar sofralarından çiğ köfteyi eksik etmiyor. Bazı vatandaşlar evlerinde çiğ köfte yapmayı tercih ederken, bazıları da iftardan önce hazır satın alıyor. Bursa'da 45 yıllık çiğ köfte ustası olan Cevdet Büyükyıldırım, çiğ köftenin sadece Doğu bölgelerinin sofralarına has bir yemek olmadığını, artık Bursa mutfağının da vazgeçilmez tatları arasında yer aldığını söyledi. Özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarının baş tacı olduğunu belirten Büyükyıldırım, "Bursa halkının çiğ köfte talebi Ramazan ayında arttı. Diğer aylarda, içinde 8 ve 16'lı olarak vatandaşa sunduğumuz çiğ köfte tabaklarından 150 adet hazırlarken, Ramazan ayında bu oran 350'ye çıktı. Tabi vatandaşlar akşama kadar aç kalıyor ve canı bütün lezzetleri tatmak istiyor. Bu da satışlarımıza olumlu yansıdı" şeklinde konuştu.
Ramazan ayında yoğun talep dolayısıyla günde 5 kilogram bulgurdan yaklaşık 350 kişilik çiğ köfte hazırladığını ifade eden Büyükyıldırım, bu ayda çiğköfte yapanların sayısının arttığına dikkat çekti. Vatandaşların çiğ köfte alırken dikkat etmesi konusunda da uyaran Büyükyıldırım, "Ramazan çiğ köftecilerine vatandaşlarımız dikkat etmeli. Bu konuda yetkililerin müdahale etmesi gerekiyor. Tezgahlarda satılan ürünlerin hijyen olup olmadığı son derece önemli. Ayrıca bazı esnaflar çok yüksek fiyata satıyor" diye konuştu.


Vatandaşlar ise Ramazan ayında çiğ köfteyle oruç açmayı gelenek haline getirdiklerini belirterek, bu lezzeti iftar sofralarında mutlaka bulundurduklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 15:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?