8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Rektör Yurtkuran'dan veda ziyareti

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, görev süresinin dolması sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e veda ziyaretinde bulundu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i, tarihi belediye binasındaki makamında ziyaret eden Prof. Dr. Yurtkuran, 8 yıllık görev süresinin sona erdiğini belirtirken, Bursa'da üniversite ile Büyükşehir Belediyesi arasında Türkiye'ye örnek olacak bir birlikteliğin sergilendiğini vurguladı. Bu işbirliğinin en önemli kaynağının Büyükşehir Belediye Başkanı'nın çalışma anlayışından kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Yurtkuran, "Birlikte yapılan çalışmalarla Bursa'ya kazandırılan, bu şehrin katma değerleridir. Bundan sonraki süreçte de görevimin dışında Bursa'ya faydalı olma adına üzerime düşeni yapacağım. İşbirliğinin yanı sıra dostlukların baki kalacağından da eminim" dedi. 

Başkan Hikmet Şahin de Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan çalışmalarla kente önemli kazanımlar sağlandığını hatırlatarak, "Uludağ Üniversitesi'nin kente kazandırdığı en önemli projelerden biri olan Teknopark Projesi'nde Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Güzel diyaloglarla Bursa'ya Görükle arazisi üzerinde yeni ve modern bir hal binası yaptık. Bunda da üniversitenin yer tahsisi ile ilgili gayreti çok önemliydi. Bir yerde vali, belediye başkanı, garnizon komutanı ve rektörün birbirleriyle olan iyi diyalogları, o kente çok şey kazandırır. Bursa'da bunun örneğini görüyoruz" diye konuştu. 

Ziyaretinden dolayı Prof. Dr. Yurtkuran'a teşekkür eden Başkan Şahin, hizmet süresinin ardından Bursa için çalışmaya devam edeceğinden şüphe duymadığını, görev aşkının devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 11:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?